cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unable to VPN Technicolour router

craigxpalmer
Newbie
Posts: 1
Registered: 17-04-2012

Unable to VPN Technicolour router

I recently moved to Plusnet. Since the move i am unable to access my work network using the VPN connection.
The service simply sits there and fails to connect.....
Any suggestions and help appreciated
I have the supplier Technicolour router
8 REPLIES
Community Veteran
Posts: 6,393
Thanks: 510
Fixes: 46
Registered: 30-07-2007

Re: Unable to VPN Technicolour router

Two possible causes spring to mind...
1) You have the Plusnet Firewall set to HIGH, it must be LOW or OFF for VPN to work.
Check it here https://portal.plus.net/my.html?action=firewall ( you will need to login )
2) Some versions of the PlusNet supplied routers had the PPTP alg ( often using for VPN's ) disabled.
See here http://community.plus.net/library/hardware/how-to-upgradedowngrade-the-firmware-on-the-thomson-585v7...
Hope that helps
Edit: just thought, you said you've recently moved to PlusNet , in that case do you have the TG582N router ?
if so look at this thread as this is the likely cause http://community.plus.net/forum/?topic=102798.msg873038
gavinpurchase
Newbie
Posts: 6
Registered: 12-08-2012

Re: Unable to VPN Technicolour router

Hi - this is exactly the problem I'm having with my VPN  Sad
I have tried to run the CMD as suggested by Mr W but I get a response of "failed to delete CONN binding"
Any suggestions?Huh
Community Veteran
Posts: 6,393
Thanks: 510
Fixes: 46
Registered: 30-07-2007

Re: Unable to VPN Technicolour router

I've been trialling a TG582n for a few days, instead of my normal router and PPTP VPN's work fine without any connection unbind.
I've just tried the connection unbind application IKE and it executes fine, are you sure you haven't made a typo?.
If not then post the results of a connection bindlist, it should look something like this
Quote
{admin}=>:connection bindlist
Application  Proto Portrange  Flags
IP6TO4      6to4           
PPTP        tcp  1723     
ESP          esp             
SIP          udp  5060        snooping: enabled translate-predict: enabled
CU/SeeMe    udp  7648     
RAUDIO(PNA)  tcp  7070     
RTSP        tcp  554       
ILS          tcp  389       
ILS          tcp  1002     
H323        tcp  1720     
IRC          tcp  6660-6669 
FTP          tcp  21       
JABBER      tcp  5222     
JABBER      tcp  15222     
DHCP        udp  67       
CONE(UDP)    udp  69       
CONE(UDP)    udp  88       
CONE(UDP)    udp  3074     
CONE(UDP)    udp  3478-3479 
IKE          udp  500       
gavinpurchase
Newbie
Posts: 6
Registered: 12-08-2012

Re: Unable to VPN Technicolour router

Hi, I have tried about a dozen time now to try and ensure its not just a typo but I keep getting this kind of response:
Quote
{admin}=>connection unbind application IKE
Failed to delete CONN binding.
{admin}=>

Here is my connection applist and my connection bindlist
Quote
Username : admin
Password : ***********
------------------------------------------------------------------------
                            ______  Technicolor TG582n
                        ___/_____/\
                        /        /\\  8.4.4.J.BW
                  _____/__      /  \\
                _/      /\_____/___ \  Copyright (c) 1999-2011, Technicolor
              //      /  \      /\ \
      _______//_______/    \    / _\/______
      /      / \      \    /    / /        /\
  __/      /  \      \  /    / /        / _\__
  / /      /    \_______\/    / /        / /  /\
/_/______/___________________/ /________/ /___/  \
\ \      \    ___________    \ \        \ \  \  /
  \_\      \  /          /\    \ \        \ \___\/
    \      \/          /  \    \ \        \  /
      \_____/          /    \    \ \________\/
          /__________/      \    \  /
          \  _____  \      /_____\/
            \ /    /\  \    /___\/
            /____/  \  \  /
            \    \  /___\/
              \____\/
------------------------------------------------------------------------
{admin}=>connection applist
Application  Proto DefaultPort Trace        Timeout      Child Qos    ALG specif
ic config
IP6TO4      6to4  0          disabled    ------      ------
PPTP        tcp  1723        disabled    5' 0"        ------
ESP          esp  0          ------      15' 0"      ------
IKE          udp  500        disabled    15' 0"      ------      FLOATING
SIP          udp  5060        disabled    10' 0"      VoIP-RTP    trace leve
l: none
JABBER      tcp  5222        disabled    2' 0"        ------
CU/SeeMe    udp  7648        disabled    ------      ------
RAUDIO(PNA)  tcp  7070        disabled    ------      ------
RTSP        tcp  554        disabled    2' 0"        Video
ILS          tcp  389        ------      5' 0"        ------
H245        tcp  0          ------      5' 0"        ------
H323        tcp  1720        disabled    ------      ------
IRC          tcp  6667        disabled    5' 0"        ------
DHCP        udp  67          disabled    1' 0"        ------
GAME(UDP)    udp  0          disabled    1' 0"        ------
CONE(UDP)    udp  3478        disabled    5' 0"        ------
LOOSE(UDP)  udp  0          disabled    5' 0"        ------
SNMP_TRAP    udp  162        enabled      ------      ------
FTP          tcp  21          disabled    ------      None
{admin}=>connection bindlist
Application  Proto Portrange  Flags
IP6TO4      6to4
ESP          esp
SIP          udp  5060        snooping: enabled translate-predict: enabled
CU/SeeMe    udp  7648
RAUDIO(PNA)  tcp  7070
RTSP        tcp  554
ILS          tcp  389
ILS          tcp  1002
H323        tcp  1720
IRC          tcp  6660-6669
FTP          tcp  21
JABBER      tcp  5222
JABBER      tcp  15222
DHCP        udp  67
CONE(UDP)    udp  69
CONE(UDP)    udp  88
CONE(UDP)    udp  3074
CONE(UDP)    udp  3478-3479
{admin}=>
Community Veteran
Posts: 6,393
Thanks: 510
Fixes: 46
Registered: 30-07-2007

Re: Unable to VPN Technicolour router

From your bindlist , both PPTP and IKE are already unbound ( they're not showing in the list ), that's why the unbind is failing.
From that point of view you shouldn't be having any problems with VPN.
Have you rebooted the router since trying the unbind ?
What is your PlusNet firewall set to, it needs to be OFF or LOW ?
Edit:It might just be worth trying putting the PPTP binding back if you're using a PPTP VPN
connection bind application PPTP port 1723
gavinpurchase
Newbie
Posts: 6
Registered: 12-08-2012

Re: Unable to VPN Technicolour router

I have just reboot the router and fired up my work computer... will test the VPN again in a sec.
The firewall is set to LOW.
gavinpurchase
Newbie
Posts: 6
Registered: 12-08-2012

Re: Unable to VPN Technicolour router

BRILLIANT!  Cheesy
Thanks Mr W.
Its working...
I have been with Plusnet since Easter and they have been giving me the run around all this time.

Community Veteran
Posts: 6,393
Thanks: 510
Fixes: 46
Registered: 30-07-2007

Re: Unable to VPN Technicolour router

I suspect that the connection unbind doesn't take effect until the router is rebooted.
Anyway happy to hear its working Smiley