cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Twitch and utube

Darrenc123
Newbie
Posts: 5
Registered: 17-07-2013

Twitch and utube

Good Morning
Could someone help please. I have just moved to plusnet and so far i am happy apart from me or my daughter cannot watch twitch or utube as they keep freezing every couple of seconds this happens at any time of day.
My online gaming has no problems nor does my surfing the net. I am on the unlimited package.
I would be grateful iif someone showed me how i can make this problem better.
Thanks Darren
5 REPLIES
bill888
Seasoned Pro
Posts: 897
Thanks: 130
Fixes: 24
Registered: 18-10-2008

Re: Twitch and utube

Can I suggest you perform a simple speed test?
http://speedtest.btwholesale.com/
Are you trying to use Twitch and Youtube over a wireless connection?
Darrenc123
Newbie
Posts: 5
Registered: 17-07-2013

Re: Twitch and utube


My Performance test result using hard wired is
Download speed 8.4
Upload speed 0.32
Latency 39.63ms
I am running over wireless for watching utube and twitch but I had no problems before with my previous isp.
Thanks
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: Twitch and utube

A suggestion - try running twitch or utube when wired
That will probably work
In which case the problem is down to the wireless signal from the Plusnet router assuming you are using one.
Do you still have the router you used with the previous ISP and is it locked to that ISP
bill888
Seasoned Pro
Posts: 897
Thanks: 130
Fixes: 24
Registered: 18-10-2008

Re: Twitch and utube

One other thing to check too.
Log into Member's Centre
https://portal.plus.net/index_nlp.html
In left hand column, click on 'Connection Settings' under 'My Account'.
Now click on 'High Speed Broadband' icon.
See what is reported under 'Current Line Speed:'
Plusnet Alumni (retired) chrispurvey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 5,369
Fixes: 1
Registered: 13-07-2012

Re: Twitch and utube

Hi Darrenc123,
I've taken a look over your connection and can't see any obvious issues, are you able to try a wired connection to see if the problem still persists?