cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Tune-Up Utilities.

buseng12
Grafter
Posts: 368
Registered: ‎14-06-2013

Tune-Up Utilities.

I don't know if this a Plusnet issue or not, but I cannot access the Tune-Up Utilities website. This started today & the "Down for everyone" website tells me the Tune-Up site is up & running & it is "Just me".
Also I have tried pinging the Tune-Up site but the requests time out.
This is the website link.
http://www.tune-up.com/
Can anyone else try it please?
9 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Tune-Up Utilities.

no problems at all and tracert gives
C:\Users\Jim>tracert www.tune-up.com
Tracing route to a1129.b.akamai.net [23.62.99.178]
over a maximum of 30 hops:
  1    10 ms    99 ms    99 ms  192.168.1.254
  2    33 ms    32 ms    33 ms  lo0-central10.pcl-ag01.plus.net [195.166.128.182]
  3    32 ms    33 ms    33 ms  link-a-central10.pcl-gw01.plus.net [212.159.2.160]
  4    33 ms    32 ms    32 ms  xe-10-0-0.pcl-cr01.plus.net [212.159.0.192]
  5    37 ms    32 ms    32 ms  ae1.ptw-cr01.plus.net [195.166.129.0]
  6    32 ms    32 ms    32 ms  ae2.ptw-cr02.plus.net [195.166.129.5]
  7    33 ms    48 ms    43 ms  tge2-1-506.edge1.lon2.uk.as5580.net [195.66.237.111]
  8    32 ms    32 ms    32 ms  eth1-1.core1.lon2.uk.atrato.net [78.152.44.92]
  9    38 ms    37 ms    37 ms  eth4-6.core1.ams1.nl.atrato.net [78.152.44.78]
10    38 ms    42 ms    49 ms  eth3-4.edge2.ams5.nl.atrato.net [78.152.44.40]
11    39 ms    38 ms    38 ms  78.152.38.234
12    41 ms    38 ms    38 ms  a23-62-99-178.deploy.static.akamaitechnologies.com [23.62.99.178]
Trace complete.
Community Veteran
Posts: 5,227
Thanks: 494
Fixes: 22
Registered: ‎10-06-2010

Re: Tune-Up Utilities.

Unfortunately I could access the site.
[tt]traceroute to www.tune-up.com (23.62.53.99), 30 hops max, 60 byte packets
1  192.168.0.1 (192.168.0.1)  3.023 ms
2  lo0-central10.ptn-ag04.plus.net (195.166.128.193)  20.874 ms
3  link-a-central10.ptn-gw01.plus.net (212.159.2.140)  21.006 ms
4  xe-8-2-0.ptw-cr01.plus.net (212.159.0.116)  40.398 ms
5  ae2.ptw-cr02.plus.net (195.166.129.5)  20.070 ms
6  *
7  a23-62-53-99.deploy.static.akamaitechnologies.com (23.62.53.99)  20.359 ms[/tt]
Installing a load of extra junk in an attempt to "tune up" your computer is a terrible idea.
buseng12
Grafter
Posts: 368
Registered: ‎14-06-2013

Re: Tune-Up Utilities.

Thanks. Something is blocking all access to anything to do with Tune-Up. Going on to any of their websites or even the any of the links from the programme itself like running the programme updates.
I have even disabled the the firewall, but it made no difference.
I reckon it's a registry issue due to something I ran & blocked all access..
buseng12
Grafter
Posts: 368
Registered: ‎14-06-2013

Re: Tune-Up Utilities.

The plot thickens, it's definitely my PC, other PC's on my connection connect to the site ok. It's the same on all browsers. Seems like my IP address is blocked from connecting to anything to do with Tune-Up.com.
Slight update on this, just used a free proxy programme & it connected straight away. So does look like an IP issue.
Community Veteran
Posts: 5,227
Thanks: 494
Fixes: 22
Registered: ‎10-06-2010

Re: Tune-Up Utilities.

Other PCs on your connection would appear to the website as coming from the same IP address, so it's not an IP issue.
Probably some malware blocking access to the site because the "Tune Up" stuff comes from AVG. Can you access www.avg.com ?
buseng12
Grafter
Posts: 368
Registered: ‎14-06-2013

Re: Tune-Up Utilities.

Quote from: Oldjim
no problems at all and tracert gives
C:\Users\Jim>tracert www.tune-up.com
Tracing route to a1129.b.akamai.net [23.62.99.178]
over a maximum of 30 hops:
  1    10 ms    99 ms    99 ms  192.168.1.254
  2    33 ms    32 ms    33 ms  lo0-central10.pcl-ag01.plus.net [195.166.128.182]
  3    32 ms    33 ms    33 ms  link-a-central10.pcl-gw01.plus.net [212.159.2.160]
  4    33 ms    32 ms    32 ms  xe-10-0-0.pcl-cr01.plus.net [212.159.0.192]
  5    37 ms    32 ms    32 ms  ae1.ptw-cr01.plus.net [195.166.129.0]
  6    32 ms    32 ms    32 ms  ae2.ptw-cr02.plus.net [195.166.129.5]
  7    33 ms    48 ms    43 ms  tge2-1-506.edge1.lon2.uk.as5580.net [195.66.237.111]
  8    32 ms    32 ms    32 ms  eth1-1.core1.lon2.uk.atrato.net [78.152.44.92]
  9    38 ms    37 ms    37 ms  eth4-6.core1.ams1.nl.atrato.net [78.152.44.78]
10    38 ms    42 ms    49 ms  eth3-4.edge2.ams5.nl.atrato.net [78.152.44.40]
11    39 ms    38 ms    38 ms  78.152.38.234
12    41 ms    38 ms    38 ms  a23-62-99-178.deploy.static.akamaitechnologies.com [23.62.99.178]
Trace complete.

My tracert to Tune-Up.com.

C:\WINDOWS\system32>tracert www.tune-up.com
Tracing route to www.tune-up.com [127.0.0.1]
over a maximum of 30 hops:
 1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  secure.tune-up.com [127.0.0.1]
Trace complete.

Different to yours.
Only one "hop".
Highlighted
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Tune-Up Utilities.

I suggest looking at your hosts file
127.0.0.1
A loopback address; a non-routable IP address that is defined as referring to the "local" computer.
buseng12
Grafter
Posts: 368
Registered: ‎14-06-2013

Re: Tune-Up Utilities.

Quote from: ejs
Other PCs on your connection would appear to the website as coming from the same IP address, so it's not an IP issue.
Probably some malware blocking access to the site because the "Tune Up" stuff comes from AVG. Can you access www.avg.com ?

Yes.

So it's not the device IP that is "sent". Is this correct?
buseng12
Grafter
Posts: 368
Registered: ‎14-06-2013

Re: Tune-Up Utilities.

Quote from: Oldjim
I suggest looking at your hosts file
127.0.0.1
A loopback address; a non-routable IP address that is defined as referring to the "local" computer.

Thank you very much!
My hosts file got messed up like this.

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1      localhost
# ::1            localhost
127.0.0.1                  secure.tune-up.com
127.0.0.1                  www.order.tune-up.com
127.0.0.1                  www.tune-up.com
127.0.0.1                  www.tune-up.com/order
127.0.0.1                  www.registertuneup.com
127.0.0.1                  www.tuneup.de


I have reset it following this Microsoft link.
http://support.microsoft.com/kb/972034#LetMeFixItMyselfAlways

All is ok now.
Thanks again.