cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Technicolor tg582n

grahamholmes
Grafter
Posts: 78
Registered: 06-12-2012

Technicolor tg582n

Hi, my connection on 21CN now is just over 5MB after an earth fault was fixed by BT which is the best its ever been but I think I have an issue with my wireless connection,
I have not moved my router or interfered with it but recently webpages take ages to load and the speed can be very erratic when a speed test is run but this does not happen all the time but it does seem to be worst in the evening.
Signal strength shows excellent on my laptop and I have no problem when I use a wired connection so do I have a faulty router and I do not have a spare one to try.
Please help
5 REPLIES
Dazzer
Dabbler
Posts: 12
Registered: 09-10-2013

Re: Technicolor tg582n

Hi
I had similar problem with my TG582n.  Sometimes everything would be running fine then things would grind to a halt.  I.e. Google home page would take over 30 seconds and bbc homepage up tp 2 mins. (Wireless or wired connections) This on a solid 8Mb line.
Swopped it with my old BT home hub 2.0 and problem solved.  These TG582n's don't seem to be up to much given the number of posts I've seen about them.
davidwalker900
Grafter
Posts: 123
Registered: 04-11-2013

Re: Technicolor tg582n

tg582n has a bad rep with net and wireless you can change the router to the onces have more good rep make sure it is cable effect if you have fibre connection others with adsl+2 to keep the connection speed
grahamholmes
Grafter
Posts: 78
Registered: 06-12-2012

Re: Technicolor tg582n

Can I have another router to try PN as all my wireless devices do not work properly any more only when I use a wired connection.
Community Veteran
Posts: 6,773
Thanks: 257
Fixes: 20
Registered: 16-02-2009

Re: Technicolor tg582n

raise a ticket saying the router is faulty.
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,665
Thanks: 658
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Technicolor tg582n

Have you factory reset the router first of all?
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff