cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

TP-LINK TD-W8960N Modem Router

donne
Grafter
Posts: 64
Registered: ‎15-08-2007

TP-LINK TD-W8960N Modem Router

I bought the TP-LINK to replace my Plusnet Thomson 585v7, expecting to improve my wireless coverage.  I have managed to configure the wireless network without a problem but I have issues with the internet connection which seems to load webpages very slowly - sometimes so slow that they time out with a message like 'cannot contact remote server' etc.  In contrast the Thomson loads pages normally.  Is there some parameter or feature of the TP-LINK which I'm overlooking in the setup?  As far as I can see, it seems to be configured identically to the 585.
4 REPLIES
PeeGee
Aspiring Pro
Posts: 1,106
Thanks: 56
Fixes: 3
Registered: ‎05-04-2009

Re: TP-LINK TD-W8960N Modem Router

I had that problem this morning - using a TP-Link TD8816 - but it seems to have cleared since lunch-time. However, I noticed it was selective, in that sites (in the US) would have bursts of errors and then run fine while others continued normally. I put it down to "internet problems" and everything seems to be fine at this time. I have had the same IP since 6th August, so I assume the gateway is unchanged.
Plusnet Fibre (Sep 2014), Essentials (Feb 2013); ADSL (Apr 2009); Customer since Jan 2004 (on 28kb dial-up)
Using a TP-Link Archer VR600 modem-router.
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: TP-LINK TD-W8960N Modem Router

Hi donne,
I can see you've started raising a fault but there's still one or two questions left on the faults wizard that need answering before it'll raise a ticket through to our faults team.
Just to check though, there have been a fair few drops on your line over the past week or so:
<img src="http://community.plus.net/visualradius/generated/image13763129841516.png"/>

Do any of those periods coincide with a particular router being plugged in? If so, it may well be down to a fault with that router.
donne
Grafter
Posts: 64
Registered: ‎15-08-2007

Re: TP-LINK TD-W8960N Modem Router

Hi Matt
Thanks for the reply and the dropped connection chart for my line.  I recall that I started to experiment with the TP-LINK router on Saturday 10/8/13 in the afternoon and Sunday 11/8/13. I would imagine that most of the dropouts on those days were caused by swapping between the two modems.  The dropouts in the previous three days,7/8/13, 8/8/13 and 9/8/13, certainly happened when I was using the 585.  In fact, I find that the DSL performance of the TP-LINK is so bad that it is unusable and that I can only work online with the 585, as now - on the other hand, the wireless performance of the TP-LINK seems excellent.
As you noted,  I did start down the broadband troubleshooter route and got as far as changing the microfilter (which made no difference).  Do you think the TP-LINK is faulty, in which case I would want to send it back, or could its poor DSL performance be caused by an issue with my line?
donne
Grafter
Posts: 64
Registered: ‎15-08-2007

Re: TP-LINK TD-W8960N Modem Router

Just to bring this to a conclusion, I have had extensive correspondence with TP-LINk support who have been very responsive but have failed to provide an answer to my problem.  They confirmed that I had the modem correctly configured but the DSL connection still remained very slow and unusable compared to my 585v7.  On their advice I returned it to the vendor as faulty.  So I'm still looking for a modem with good 802.11n wireless router performance.  I would consider the current Plusnet offering but it has received plenty of adverse comments in this forum - and my experience of  a previous modem from Plusnet, the 585, is that wireless performance is not great.