cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

r2obd
Grafter
Posts: 26
Registered: ‎07-01-2013

Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Hi i requested to come off interleaved connection in order to reduce pings but to date i havent come off it also im only connecting on ADSL 1 how can that be improved to ADSL 2+ ??  Cheesy
12 REPLIES
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Have you checked that 21CN WBC ADSL2+ is available on your exchange?
What does http://www.dslchecker.bt.com/adsl/adslchecker.welcome say for your predicted speeds?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Plusnet Alumni (retired) chrispurvey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 5,369
Fixes: 1
Registered: ‎13-07-2012

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Hi r2obd,
I've placed an order to remove interleaving from your line, it will complete tomorrow. Let me know if there's any difference and we'll go from there.
r2obd
Grafter
Posts: 26
Registered: ‎07-01-2013

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Thanks,  Yeah adsl 2 and 2+ are available apparantly thanks for the link. Shocked
r2obd
Grafter
Posts: 26
Registered: ‎07-01-2013

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

predicted of upto 3.5MB im on about 2MB - im quite far fromthe exchange so probably should be happy with that.
r2obd
Grafter
Posts: 26
Registered: ‎07-01-2013

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Hi Plusnet staff all seams fine on fastpath wasn't too good till i reset the router for some reson but good now,  il carry on testing till tomorrow , would adsl 2 or adsl 2+ provide any benifits? im connecting at just over 2 MB at present.
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Could you post the full stats from your router please
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Hi there, suspecting there wouldn't be much of an advantage if your estimate above is correct but if you could post your router stats as Jelv asks we'd be able to advise much more accurately.
r2obd
Grafter
Posts: 26
Registered: ‎07-01-2013

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????


Uptime:
0 days, 0:04:06

DSL Type:
ITU-T G.992.1
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
448 / 2,112
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]:
320.79 / 606.49
Output Power (Up/Down) [dBm]:
12.9 / 16.8
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:
31.5 / 63.5
SN Margin (Up/Down) [dB]:
12.0 / 5.9
System Vendor ID (Local/Remote):
TMMB / ----

Chipset Vendor ID (Local/Remote):
BDCM / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote):
0 / -

Loss of Signal (Local/Remote):
0 / -

Loss of Power (Local/Remote):
0 / -

Loss of Link (Remote):
-
Error Seconds (Local/Remote):
2 / -

FEC Errors (Up/Down):
0 / 0

CRC Errors (Up/Down):
0 / 2

HEC Errors (Up/Down):
- / 5
r2obd
Grafter
Posts: 26
Registered: ‎07-01-2013

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

BT Wholesale tester
Download speedachieved during the test was - 1.85 Mbps
For your connection, the acceptable range of speeds is 0.8 Mbps-2 Mbps.
IP Profile for your line is - 1.86 Mbps
Upload speed achieved during the test was - 0.35Mbps
Additional Information:
Upstream Rate IP profile on your line is - 0.45 Mbps
Latency = 29,25 ms

This was done whilst wireless dunno if this has a massive effect
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

Given that you are 4 to 5 km from the exchange I think that those stats and the speed test result look pretty good. The only thing I'd question is why the up time was only four minutes?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
r2obd
Grafter
Posts: 26
Registered: ‎07-01-2013

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

That was user fault  Roll eyes as I plugged the modem back into the main socket, was stable for just under a day before that, i'm not loosing sync at all , so not a concern.  Yeah i'm pretty happy with that, guess thats as good as it can get?Huh
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Switch to fastpath and ADSL 2+ ????

I'd say so. I've seen people with faster speeds than you get in a right mess when they tried to move to ADSL2.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)