cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Static IP

HughA
Grafter
Posts: 142
Registered: ‎30-07-2011

Static IP

I was about to request a static IP address for which I understand there is a £5 one off charge but was worried that this might initiate a new 12 month contract.  Can someone put my mind at rest please?
12 REPLIES
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 6,129
Thanks: 592
Fixes: 231
Registered: ‎01-01-2012

Re: Static IP

Hi there.
Nope it doesn't affect your contract in any way at all.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
Community Veteran
Posts: 26,746
Thanks: 959
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Static IP

Once you've gone to fixed IP you'll find that your reverse DNS gives your Plusnet username - you'll likely want that changed - see https://www.plus.net/wizard/?p=wizard&page=22425&wizard_id=38
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 6,320
Thanks: 86
Fixes: 3
Registered: ‎08-01-2008

Re: Static IP

Also, if you change 'contract' (e.g. to fibre), you'll still keep the static IP with no further charge.
Call me 'w23'
At any given moment in the universe many things happen. Coincidence is a matter of how close these events are in space, time and relationship.
Opinions expressed in forum posts are those of the poster, others may have different views.
Joshc
Grafter
Posts: 167
Registered: ‎23-12-2014

Re: Static IP

Hey
Yes I can confirm  your static IP would stay with you.
Smiley
HughA
Grafter
Posts: 142
Registered: ‎30-07-2011

Re: Static IP

Thanks guys.  Good point about the reverse DNS.
HughA
Grafter
Posts: 142
Registered: ‎30-07-2011

Re: Static IP

That was easy - all done. 
The reverse DNS checker doesn't return anything resembling my user name or any of the other options though.  It gives a result ending in .pndsl.co.uk.  Perhaps the default is different now?
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Static IP

Community Veteran
Posts: 26,746
Thanks: 959
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Static IP

I suspect it will be only once every few hours that the DNS changes are processed and then they will take time to propagate - check tomorrow morning.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 6,129
Thanks: 592
Fixes: 231
Registered: ‎01-01-2012

Re: Static IP

As Jelv has said I'd imagine it will change once the records have propagated.
I think Chris can update these and he's in tomorrow so I'll drop him a message.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,683
Thanks: 666
Fixes: 167
Registered: ‎05-04-2007

Re: Static IP

Unfortunately at the moment I can't do this! I can see you've created a ticket requesting it, so we'll get that picked up asap.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 6,129
Thanks: 592
Fixes: 231
Registered: ‎01-01-2012

Re: Static IP

For the record this was done this morning and the change should take effect shortly
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
HughA
Grafter
Posts: 142
Registered: ‎30-07-2011

Re: Static IP

Thanks Mathew