cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Speeds totally unreliable

Community Veteran
Posts: 1,653
Thanks: 69
Fixes: 2
Registered: ‎17-06-2007

Speeds totally unreliable

I'm going to try rebooting the V8 again because it usually fixes it but this is getting past a joke - more the upload speed but when that drops through the floor I have major problems connecting to things like Google
[tt]
Today 06:11 1546 kbps (193kB/s) 43 kbps (5.38kB/s) Share
Yesterday 18:44 2220 kbps (278kB/s) 367 kbps (45.9kB/s) Share
Yesterday 11:05 2382 kbps (298kB/s) 381 kbps (47.6kB/s) Share
Monday 19:27 2400 kbps (300kB/s) 377 kbps (47.1kB/s) Share
Monday 19:23 2424 kbps (303kB/s) 58 kbps (7.25kB/s) Share
Sunday 14:11 2378 kbps (297kB/s) 358 kbps (44.8kB/s) Share
Friday 12:47 2281 kbps (285kB/s) 378 kbps (47.3kB/s) Share
Sep 14, 13:52 2411 kbps (301kB/s) 372 kbps (46.5kB/s) Share[/tt]
Edited to add : Reboot fixed it and speeds are now:
Today 06:17 2435 kbps (304kB/s) 350 kbps (43.8kB/s) Share
7 REPLIES
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: ‎16-06-2010

Re: Speeds totally unreliable

Hi SteveA,
Would you like me to see if I can get my hands on a v7 for you?
Jojo Smiley
Community Veteran
Posts: 1,653
Thanks: 69
Fixes: 2
Registered: ‎17-06-2007

Re: Speeds totally unreliable

I've got a V7 which was causing problems with random disconnects so a V8 was shipped out to me.
I';ll dig it out and see if it fixes the problem whch has come back already:
Today 18:33 2416 kbps (302kB/s) 142 kbps (17.8kB/s)
Community Veteran
Posts: 1,653
Thanks: 69
Fixes: 2
Registered: ‎17-06-2007

Re: Speeds totally unreliable

Well nothing has changed at this end and my upload speed is now staying high so I'm not sure what was going on.
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: ‎16-06-2010

Re: Speeds totally unreliable

You still using the v8?
Community Veteran
Posts: 1,653
Thanks: 69
Fixes: 2
Registered: ‎17-06-2007

Re: Speeds totally unreliable

Yes, not changed a thing at this end.
Community Veteran
Posts: 1,653
Thanks: 69
Fixes: 2
Registered: ‎17-06-2007

Re: Speeds totally unreliable

Router rebooted itself sometime during today (I was at work)
Came in this evening and it was, well how can I put it:

I disconnected and reconnected and got this:

So I pulled the plug and got:

I'm more and more convinced that the V8 you sent me to fix problems I was having with my V7 is faulty - are they really supposed to take about 4 seconds to log in on the Web Interface?
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,536
Thanks: 251
Fixes: 69
Registered: ‎27-04-2007

Re: Speeds totally unreliable

Quote
are they really supposed to take about 4 seconds to log in on the Web Interface?

Yes, they can take a few seconds to do that in my experience. If you suspect an issue with the v8 I'd advise trying a factory reset.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team