cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Speed issue -> loss of service

VinceL
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎24-01-2014

Speed issue -> loss of service

Sorry if I sound like venting anger here.  Anyone had similar experience?
Fibre broadband activated ->
Speed issue (1.5M download speed, upload speeds between 2 to 8M on day one) ->
Frequent, long periods of down time (10hr+) for the next few days. 
Looks really like a line fault I think.  Something that needs BTOR to fix?
Logged a case with PN (question #80141226).  Think PN's response is overdue, as per their update on Monday Jan 20th:
"The next action on your Contact Us Ticket is due on Thursday 23rd January at 9:00pm. This ticket will remain open with the BOT - FTTC Logged Faults - Interm until this time."

VL
5 REPLIES
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 6,113
Thanks: 591
Fixes: 229
Registered: ‎01-01-2012

Re: Speed issue -> loss of service

Hi there.
I'm just getting your ticket picked up now.
I'll give you a call shortly
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
VinceL
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎24-01-2014

Re: Speed issue -> loss of service

Hi Matthew and team, thanks a lot for the call and logging case with BTOR.
The BTOR engineer came, changed me to another switchport, and the (physical) line issue is now fixed.
Sync speed now around 55M down, 18M up.
Connecting my router with login= speedtest@speedtest_domain,  I ran a download speed test and got 60M down.
Actual download speeds via PlusNet are still limited at 2M, though.  The engineer and I (used to be net engineer) did many tests, all suggest the ISP is limiting my download speeds.
Mind checking if any speed caps are put in place on my account please?
Cheers!
VL
Community Veteran
Posts: 1,624
Thanks: 24
Registered: ‎29-06-2010

Re: Speed issue -> loss of service

Your Current Line Speed is the likely blocker - should correct automatically, but if it doesn't, either call in and ask to have it corrected, or wait until Monday when the DCT should pick it up.
VinceL
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎24-01-2014

Re: Speed issue -> loss of service

Thank you Jaggies.  Seems that is indeed the case:
"Current line speed:
2.1 Mb"
Might ring up PN to see if this can be fixed before Monday.  :-)
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Speed issue -> loss of service

Hi VinceL,
That should have updated now? It's certainly showing as such on your account. Please let us know if you're still not seeing the higher fibre speeds yet though.