cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Ok, I have noticed in the last few days that my DL speed has decreased dramatically from 70-75mb to below 10mb which is less than my upload which is 17mb. Now I have had this problem before and came on here to try and find what was wrong. I have been trying different gateways to see if that fixes the problem but it does not!!!, numerous different speed test programs including BT. I have done a quiet line test and everything is ok, the only thing I have found and I can't remember if it was like that before, but the dial tone is fading in and out..
Can someone have a look please... Thanks
400 REPLIES
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: ‎27-10-2012

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Is it happening at specific times of the day or all the time?
What does it say here for current/estimated line speed - https://portal.plus.net/my.html?action=data_transfer_speed ?
Can you run the Further Diagnostics bit of the BT Speed Test and post the results?
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Its at all times, Current speed is 77.4Mb which it has been from day 1 of joining 12 months ago..
Heres results of Further diagnosis..
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Found out problem with dial tone, we had a bt answerphone message from 6th Dec....Now that is odd as I have never used bt answerphone as we have our own so in theory the bt answerphone should of been disabled due to no use, deleted the message but speed problem did not change this was at gone midnight last night. Now just tried a speed test and its back to normal weird that isn't it as soon as you complain things get back to normal!!!!!
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Have you cancelled the basic 1571 service?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Quote from: jelv
Have you cancelled the basic 1571 service?

And how do I do that as I have my phone line with PNHuh?? Tried it on BT site but like I said because I'm with PN it wont let me. And it didn't rectify the problem anyhow, that magically was fixed this morning....
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Superuser
Superuser
Posts: 9,815
Thanks: 1,189
Fixes: 68
Registered: ‎06-04-2007

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

That one is for adding features, you need the other tab to remove them
https://portal.plus.net/plustalk/index.php?page=wlr_remove_call_features
David
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Right SPEEDS are back to being [Censored] AGAIN..... Can someone from PN have a look at this...
http://www.speedtest.bbmax.co.uk/results.php?t=1388942362&v=21394764
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Ok, its just past 6am and speeds are ok, so it seems it may be congestion and over subscribing of fibre.....
http://www.speedtest.bbmax.co.uk/results.php?t=1388988398&v=21397519
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,667
Thanks: 659
Fixes: 163
Registered: ‎05-04-2007

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

The automated testing on your line has identified a potential problem on the voice side of the service, this is very very unlikely to be voicemail as the tests would take that into account.
Is the phone line perfectly silent now or are there any hisses/pops/crackle or any other noise at all when doing the quiet line test?
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Line has a little hiss on it but nothing that hasn't been there before, it's just the 66Mb DL speed loss im getting im bothered about,UL doesn't seem to be affected and stays around the 17Mb
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,667
Thanks: 659
Fixes: 163
Registered: ‎05-04-2007

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Quote
Line has a little hiss on it but nothing that hasn't been there before,

if you've had speed problems and the hiss has always been there, then it's possible that is the underlying cause.
Did you do the quiet line test with a single handset into the master socket?
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Hi Chris, the speed problems only started up again 3-4 days ago I think, speeds are down a little again tonight but not as bad as they have been, i'll do another in an hour or so and see if its decreased any more. yes phone is plugged into master socket but it is cordless phone so that may be the hiss problem, I do not have a corded one to test.
http://www.speedtest.bbmax.co.uk/results.php?t=1389032791&v=21402343
dick:quote
englishrick
Grafter
Posts: 463
Registered: ‎14-02-2013

Re: Speed Problem Yet AGAIN !!!!!!

Here we go its going down now !!! and will no doubt be below 10Mb in a while. 
http://www.speedtest.bbmax.co.uk/results.php?t=1389034799&v=21402613