cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Slower speeds in last few months.

davidwright6
Dabbler
Posts: 13
Registered: 24-11-2011

Slower speeds in last few months.

Hello. I have been with Plusnet for around 5 years if im not mistaken now, and in that time my connection speed has always been 2mb-2.5mb. However in the last few months i have not been able to connect at anything higher than about 1700-1800kbps? nothing has changed on my end, i am still plugged into maser socket with shortest cable i have, have tried using new filters, and i have 2 separate routers which i have swapped to try and get the faster speed back. No luck though. I cant understand it. There is a second internet connection to this same property, (plusnet also) and that connection was 2mb+ yesterday when i tried it, so how come mine is not?
Internet has been very slow last few days after rebooting my router too many times and getting a dropped line IP. managed to connect at 1800kbps and have left it like that for last 3 days to rise the line IP again, but i simply am not getting the speed i was getting(before i signed a 2year contract)
9 REPLIES
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,322
Thanks: 223
Fixes: 65
Registered: 27-04-2007

Re: Slower speeds in last few months.

Hi there,
It looks like an SNR reset should resolve this for you. I've just submitted one now which should complete within the next 4 hours.
Let us know if there's any issues beyond that.
Adam
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
davidwright6
Dabbler
Posts: 13
Registered: 24-11-2011

Re: Slower speeds in last few months.

thank you, does this require me to reboot my router or anything or do i just wait?
davidwright6
Dabbler
Posts: 13
Registered: 24-11-2011

Re: Slower speeds in last few months.

just reset the router in the test socket. SNR has gone UP now and speed has gone even SLOWER after waiting for 3 days for line ip to increase..... tried 2 resets but only connecting at 1500kbps. 

ADSL Line Status
Connection Information
Line state: Connected
Connection time: 0 days, 00:04:24
Downstream: 1.563 Mbps
Upstream: 448 Kbps

ADSL Settings
VPI/VCI: 0/38
Type: PPPoA
Modulation: G.992.1 Annex A
Latency type: Interleaved
Noise margin (Down/Up): 13.0 dB / 12.0 dB
Line attenuation (Down/Up): 56.0 dB / 31.5 dB
Output power (Down/Up): 17.6 dBm / 12.5 dBm
FEC Events (Down/Up): 9 / 0
CRC Events (Down/Up): 1 / 0
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
HEC Events (Down/Up): 0 / 0
Error Seconds (Local/Remote): 1 / 0
davidwright6
Dabbler
Posts: 13
Registered: 24-11-2011

Re: Slower speeds in last few months.

If i cant get this sorted in the next couple of weeks I would like to talk about cancelling my contract with you on the grounds that i haven't been receiving the product i thought i was signing up for. I already pay more than most, for much much slower speeds. In any other industry that would not be allowed to happen.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,322
Thanks: 223
Fixes: 65
Registered: 27-04-2007

Re: Slower speeds in last few months.

@davidwright6,
Sorry to hear you're having further issues with this. Diagnostics are showing that the attenuation for your line is quite high. Are you having any issues using the phone (i.e any noise audible on the line?).
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
davidwright6
Dabbler
Posts: 13
Registered: 24-11-2011

Re: Slower speeds in last few months.

I never use a phone on this line, but have just plugged one in, and line sounds ok.
onnection Information
Line state: Connected
Connection time: 0 days, 01:47:01
Downstream: 1.563 Mbps
Upstream: 448 Kbps

ADSL Settings
VPI/VCI: 0/38
Type: PPPoA
Modulation: G.992.1 Annex A
Latency type: Interleaved
Noise margin (Down/Up): 15.1 dB / 12.0 dB
Line attenuation (Down/Up): 56.0 dB / 31.5 dB
Output power (Down/Up): 17.6 dBm / 12.5 dBm
FEC Events (Down/Up): 4813492 / 24
CRC Events (Down/Up): 16 / 2
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
HEC Events (Down/Up): 40 / 1
Error Seconds (Local/Remote): 11 / 3
davidwright6
Dabbler
Posts: 13
Registered: 24-11-2011

Re: Slower speeds in last few months.

If you just did something, my router just synced at 3mb so thanks, but i think the IP profile is still holding me back at 1.25-1.5mb
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,648
Thanks: 641
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Slower speeds in last few months.

The IP profile has now updated to 2500, and I've just kicked the profile on our side up to match it too. If you don't see an improvement in speeds shortly, try logging in to the router and disconnect/reconnect.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
davidwright6
Dabbler
Posts: 13
Registered: 24-11-2011

Re: Slower speeds in last few months.

brilliant!, seems to have worked thank you very much.  Grin