cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Random Disconnects

shaunradams
Newbie
Posts: 1
Registered: 07-02-2008

Random Disconnects

In recent months I have had 3 broadband providers and 3 different routers but I am still having random disconnects.
I have changed the microfilter and I have a new installation of Vista on my PC.
My current router model is a Zyxel P-660HW-T1 v2, below is a selection from the router logs when a disconnect happened.
1 02/07/2008 19:25:14 ppp:IPCP Opening
2 02/07/2008 19:25:14 ppp:IPCP Starting
3 02/07/2008 19:25:14 ppp:CHAP Opening
4 02/07/2008 19:25:14 ppp:LCP Opening
5 02/07/2008 19:25:14 ppp:LCP Starting
6 02/07/2008 19:25:14 ppp:LCP Closing
7 02/07/2008 19:25:13 ppp:LCP Opening
8 02/07/2008 19:25:11 Successful WEB login User:admin
9 02/07/2008 19:25:10 ppp:LCP Starting
10 02/07/2008 19:25:10 board 0 line 0 channel 0, call 99, C02 OutCall Connected 512000 CALL DETAIL RECORD
11 02/07/2008 19:25:10 Packet Trigger: Protocol=1, Data=Packet Trigger: Protocol=1, Dat PACKET TRIGGER
12 02/07/2008 19:25:10 board 0 line 0 channel 0, call 99, C01 Outgoing Call dev=5 ch=0 CALL DETAIL RECORD
13 02/07/2008 19:25:09 board 0 line 0 channel 0, call 98, C02 Call Terminated CALL DETAIL RECORD
14 02/07/2008 19:25:06 ppp:LCP Closing
15 02/07/2008 19:25:06 ppp:LCP Opening
16 02/07/2008 19:25:06 ppp:LCP Starting
17 02/07/2008 19:25:06 board 0 line 0 channel 0, call 98, C02 OutCall Connected 512000 CALL DETAIL RECORD
18 02/07/2008 19:25:06 Packet Trigger: Protocol=1, Data=Packet Trigger: Protocol=1, Dat PACKET TRIGGER
19 02/07/2008 19:25:06 board 0 line 0 channel 0, call 98, C01 Outgoing Call dev=5 ch=0 CALL DETAIL RECORD
20 02/07/2008 19:24:03 ppp:IPCP Closing
21 02/07/2008 19:24:03 ppp:LCP Closing
I have tried everything and this is very frustrating for online gaming. Please help.
1 REPLY
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 13,006
Thanks: 792
Fixes: 70
Registered: 04-04-2007

Re: Random Disconnects

Hi there,
Sorry to hear you're having difficulties. Sounds very much like you could have a line fault if the problem's been evident across multiple routers and when using different ISPs.
Does the sync/link/line/dsl light go out or start flashing when the connection drops? The first thing to do if you haven't done so already would be to unplug *all* other telephony devices from your line (including things like SKY boxes etc.) and plug your router into the master socket avoiding the use of any extension cabling. If that fixes it then it's going to be something to do with your local setup. If it doesn't fix it try swapping the microfilter.
Next step would be to raise a fault via the Member Centre.

Bob Pullen
Plusnet Products Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵