cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Profile Check

markcullern
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎21-08-2013

Profile Check

Hi,
please can you check what speed my profile is on.  Currently connected at 16mb but believe profile is stuck at 4mb (had an issue with a adsl filter which had lowered sync speed temporarily).
With thanks
Mark
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: ‎11-08-2007

Re: Profile Check

Your Plusnet profile can be found by looking at the "Current line speed" here - https://portal.plus.net/my.html?action=data_transfer_speed
Your BT profile can be found by running the following test - http://www.speedtest.btwholesale.com/
After the initial speed test, hit the "[Further Diagnostics]" button, enter your phone number, then "[Run Diagnostic Test]".
After a minute or two, it will display various results including "IP Profile for your line is..."
Wink
markcullern
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎21-08-2013

Re: Profile Check

Thanks, could you change my profile as the results are as follows (leaving fastpath enabled):
Plusnet:
Telephone number:
************
Phone exchange:
LITTLEHAMPTON
Estimated line speed:
12Mb (This may vary between 9Mb and 15.5Mb) - Checked on 2013-07-25 10:59:37
Current line speed:
4.4 Mb
BT:
Down 4.55
Up 1.06
Ping 33.63
Router Stats:
xDSL linestate up (ITU-T G.992.5; downstream: 15965 kbit/s, upstream: 1276 kbit/s; output Power Down: 19.3 dBm, Up: 12.6 dBm; line Attenuation Down: 23.5 dB, Up: 13.3 dB; snr Margin Down: 3.1 dB, Up: 10.7 dB)
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: ‎11-08-2007

Re: Profile Check

But what does the BT profile say  ?
The BT details you listed above only show the initial test result, you need to follow the "[Further Diagnostics]" described in Reply #1
markcullern
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎21-08-2013

Re: Profile Check

Sorry im used to sky fibre so been a while.  The further diagnostics showed everything fine and dandy but still only the 4meg down.  Guess its the DLM I need to wait for.  Previously with BE and the sky fibre so first time with ADSL DLM, used to being able to play with line as much as I liked without it being so fussy.
Ill just wait and see what happens.
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: ‎11-08-2007

Re: Profile Check

If the BT profile remains stuck after a couple of days, then try a modem reboot during daylight hours.
If it is still stuck after that, then come back to this thread and ask the staff to perform a line reset.
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Profile Check

Hi there,
Looks like both our side and BTs are currently set to 14400, please let us know if that's not correct?