cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Hi.

I'm trying to connect my Foscam IP cam with the Plusnet Hub One router. However, I could not access the camera outside of the home.

 

I did register for the static IP. However, when ever I enter the static using a browser, nothing happened. Is there anything i've missed out?

11 REPLIES
Moderator
Moderator
Posts: 25,766
Thanks: 1,124
Fixes: 47
Registered: 14-04-2007

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Presumably you are trying to access the IPcam externally using your static IP and correct port number.

Maybe the facility you are accessing from is blocking the port.

Customer and Forum Moderator.
Product of the Tyrell Corporation
gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Yes i did. Strangely up till now nothing happen.

I even tried using a no-IP application and only have access if i'm using the home wifi using the fix IP 192.168.1.000:6969.

If i'm correct the static IP and DNS would be like this: 212.00.000.000:6969 (000 is assumed a number).

Now i'm out from home. Though I try to access the static IP, it did not direct me anywhere. 

Moderator
Moderator
Posts: 25,766
Thanks: 1,124
Fixes: 47
Registered: 14-04-2007

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Is your static IP definitely up and running?

Foscam IPcams usually use something like port 81 or 88 by default.

I presume you have altered it for security reasons.

Customer and Forum Moderator.
Product of the Tyrell Corporation
gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Should be. Please see the attached image below when i checked the connection setting.

Moderator
Moderator
Posts: 25,766
Thanks: 1,124
Fixes: 47
Registered: 14-04-2007

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

When I was setting up a Foscam camera I configured the Foscam app on my phone with the wifi turned off.

This made it easier to test the router configuration.

I don't use the Hub One unfortunately.

Customer and Forum Moderator.
Product of the Tyrell Corporation
gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Yes, it should be running and i've doubled check with the customer service on phone.

In addition, I also assigned my static home IP within the foscam setting. This is to prevent it from constantly changing. For example: 192.168.1.154:6969

However, the static IP i bought from plusnet does not actually work (i.e. direct me to an error page). For example, if i typed 202.99.9.999:6969 (presume my static ip: 202.99.9.999)

Browni
Seasoned Champion
Posts: 1,520
Thanks: 430
Fixes: 35
Registered: 02-03-2016

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

@gc2020 have you set up port forwarding in the Hub One?

Advanced Settings -> Firewall -> Port Forwarding
I must have been really bad in a previous life. This is my 3rd ISP in a row that uses lithium.
gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

I tried connecting using both LAN and WIFI to coonect with my foscam app (via android). However, it wasn't a success. Therefore, i had to the setting using my PC.

gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

I did. I'll show you the print screen when i'm back home, later on.

gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Please see the images below. I've tried.

 

In addition, since i switched to a static IP by paying plusnet and detect it (image: what is my ip). Using this IP i tried putting in the broswer with and without the port (e.g. 202.50.000.000:8609), and nothing happen.

 

 

Did i miss anything?

gc2020
Dabbler
Posts: 15
Registered: 02-03-2017

Re: Port Forward Foscam IP Cam with the Plusnet Hub One Router

Please see the image above of the settings made in my foscam and router @Browni @Strat.