cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Occasional problems logging on to TG582

acecardsharp
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎17-02-2015

Occasional problems logging on to TG582

Hi,
I have a minor irritation in that whenever my internet connection is lost for whatever reason, I cannot logon to the plusnet router. My laptop sees the wireless network no problem and I can get to the router logon screen but when I enter username and pswd it simply refreshes the screen. I have tried using ethernet connection with the same result. So I cannot get use the router interface to restart but have to power off/on. All other times, when internet is on, the router accepts username/pswd with no problem.
This seems counter intuitive - I should still be able to communicate with the router and indeed I have used a TG582 before with BE internet where I have had no problem logging on with internet unavailable.
I would appreciate any ideas to resolve this - thank you.
Ace
12 REPLIES
Joshc
Grafter
Posts: 167
Registered: ‎23-12-2014

Re: Occasional problems logging on to TG582

Good evening,
I have taken a look at your account, how often are you seeing the drop outs?Huh
I have only notice it drop twice  in 12 days!!
Are you seeing anymore than this?!?!?
acecardsharp
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎17-02-2015

Re: Occasional problems logging on to TG582

Nope, you are quite correct. As I said, it is a minor irritation and it does not happen often. Its just that when it does, I get the problem I outlined which seems odd.
Joshc
Grafter
Posts: 167
Registered: ‎23-12-2014

Re: Occasional problems logging on to TG582

I agree it does!
I would say it seems to be a router issue!
Please take a look at this ticket reference!
(99500475)
acecardsharp
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎17-02-2015

Re: Occasional problems logging on to TG582

Thanks for reply Joshua - New on here and probably a bit dim but i cannot see how to get to the ticket ref -
Ace
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Occasional problems logging on to TG582

Joshc
Grafter
Posts: 167
Registered: ‎23-12-2014

Re: Occasional problems logging on to TG582

Welcome to the forums and Plusnet
https://www.plus.net/wizard/?p=view_question&id=ticket=99500475
Follow the link above Smiley
acecardsharp
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎17-02-2015

Re: Occasional problems logging on to TG582

mmm - takes me to the Help Assistant - nowhere can i find a reference to 99500475 !
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Occasional problems logging on to TG582

If you go to here https://www.plus.net/wizard/?p=search
Are there any questions showing - you should see something like this picture
If there are no questions showing try clicking on View Closed Questions in the last 7 days
acecardsharp
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎17-02-2015

Re: Occasional problems logging on to TG582

Thanks Oldjim - it was in closed questions - never looked there as I had never explicitly opened one - all is well
bbgmp
Dabbler
Posts: 23
Registered: ‎04-02-2012

Re: Occasional problems logging on to TG582

Quote from: JoshuaC
I would say it seems to be a router issue!

Sorry to hijack this thread but wondering if it's the same problem I raised a few days ago.
If that's the case, how can I go about ordering a replacement router?
acecardsharp
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎17-02-2015

Re: Occasional problems logging on to TG582

Looks like the same problem - although curiously it only happened to me when internet was unavailable - fine otherwise. I tried several browsers all with the same result.
dick:quote
Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Occasional problems logging on to TG582

Ah, therein lies the difference, but "Web Browsing Interception" should not prevent you from logging in to the 582n. Did you ever try a factory reset to see if the problem went away?
I think I would experiment by trying that, and then if the problem continues disable "Web Browsing Interception" and see if any problems arise if you lose connection.
Did you really only lose connection twice in 12 days? This might be caused by a variety of things, have you attempted to discover any cause?