cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New home ADSL

edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

New home ADSL

Just got ADSL connected in my new property - no fibre frown
anyway, seems really slow...
can someone look at these stats?

System Up Time 00:28:09
Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
WAN PPPoA 15335 15506 0 2653 11437 00:19:33
LAN 10M/100M 1799 2050 0 442 177 00:28:04
WLAN 11M/54M 18156 18581 0 15173 3745 00:15:50
ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 6001 kbps 439 kbps
Line Attenuation 36 db 9.5 db
Noise Margin 6 db 24 db
33 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,622
Thanks: 24
Registered: ‎29-06-2010

Re: New home ADSL

The downstream speed looks really poor for your line attenuation. According to the Kitz Speed Calculator your downstream on ADSL Max should be 7424 and on ADSL 2+ it should be 11168 - you're only showing 6001.
It's impossible to tell which you are on as your upstream shows as 439, however I suspect you are on a capped ADSL2+ with perhaps a banded profile.
Can you run the BT Wholesale speedtest (including "Further diagnostics") and paste the result in to your reply?
edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

Re: New home ADSL


The Performance Tester is currently unable to run a speed test for your broadband connection. Please try again shortly, however if this problem persists, raise the issue with your service provider.

edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

Re: New home ADSL

Spoke to PN, they say the order isnt complete yet so i shouldnt be able to connect! :/

Web was slow this morning, seems to have picked up a little now, done another resync:

Modem Status Connected
DownStream Connection Speed 7398 kbps
UpStream Connection Speed 439 kbps

Wonder why im still on a slow upload :/
Community Veteran
Posts: 1,622
Thanks: 24
Registered: ‎29-06-2010

Re: New home ADSL

Keep trying the Further Diagnostics on the BTW test - if you can get a result it may help pinpoint the issue.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,668
Thanks: 262
Fixes: 76
Registered: ‎27-04-2007

Re: New home ADSL

Hi there,
The order completed this morning so I've been able match the speed profile for your account to BT's so let us know how things are with this today.
Adam
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
Community Veteran
Posts: 26,740
Thanks: 954
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: New home ADSL

Quote from: edwardw
Wonder why im still on a slow upload :/

Because after how ever many years it is since 21CN was launched Plusnet have still not fixed their system to order new connections uncapped. You need to ask them to uncap it.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

Re: New home ADSL

Quote from: _Adam_Walker_
Hi there,
The order completed this morning so I've been able match the speed profile for your account to BT's so let us know how things are with this today.
Adam

Thanks, Not at home until thursday but shall test then Smiley
edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

Re: New home ADSL

Quote from: _Adam_Walker_
Hi there,
The order completed this morning so I've been able match the speed profile for your account to BT's so let us know how things are with this today.
Adam

Hi..
Unfortunately im still on a 439kb upload Sad
Im going to ring tech support see what advice they can offer.
Thanks
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,668
Thanks: 262
Fixes: 76
Registered: ‎27-04-2007

Re: New home ADSL

Quote
Im going to ring tech support see what advice they can offer.

No need, I've just raised order 2-84686692055 to uncap the upstream tomorrow.
Adam
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

Re: New home ADSL

Ah, you said that whilst i was on hold Smiley
Is it basically a product change then?
So you supply initial orders on a capped product then have to req a change with BTOR to change it?
edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

Re: New home ADSL

Quote from: _Adam_Walker_
Quote
Im going to ring tech support see what advice they can offer.

No need, I've just raised order 2-84686692055 to uncap the upstream tomorrow.
Adam

Also adam, is it possible to be placed on a 3db noise margin please?
Thanks
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: New home ADSL

We can request that but it'll have to wait until Monday I'm afraid - we can't do it while there's an order going through.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,668
Thanks: 262
Fixes: 76
Registered: ‎27-04-2007

Re: New home ADSL

Quote
Ah, you said that whilst i was on hold

No worries, that's why it's worth waiting to see if we reply first Wink
Quote
So you supply initial orders on a capped product then have to req a change with BTOR to change it?

That's right yes, at present the default upstream for an ADSL2+ connection with us is 448kbps but we're happy to uncap that upon request.
Quote
Also adam, is it possible to be placed on a 3db noise margin please?

Yep, happy to do that looking at how you're line is performing. That should take effect within the next couple of hours.
Adam
D'oh looks like myself and Matt were ready to post at the same time, I've let him know that we can actually submit an SNR reset when an order is pending Wink
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
edwardw
Grafter
Posts: 49
Thanks: 1
Registered: ‎17-01-2013

Re: New home ADSL

Thankyou Smiley