cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New broadband connection. Orange light

Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

New broadband connection. Orange light

Hi. My broadband and phone were to be connected yesterday. My phone line seems fine. I've connected my broadband hub and it is going from green to orange to flashing orange. It then turns blue for about 30 seconds and then is going back to orange. Doesn't actually give me any time to sign into any devices. I was using my previous Internet and hub last night without any difficulty at all. So there seems to be no problem with the socket. I have used the new cable and filter that came with the Plusnet hub. I've tried calling the support line, but it seems they are not open at. 5:30 on a Saturday. Unfortunately I need a broadband connection for work and so I'd be grateful for any help to get this resolved as soon as possible. Thanks.
35 REPLIES 35
jab1
Legend
Posts: 17,032
Thanks: 5,453
Fixes: 254
Registered: ‎24-02-2012

Re: New broadband connection. Orange light

@Sweep Welcome to the forums. Assuming this is a Hub2, is the final  light steady or flashing orange?

John
Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

Re: New broadband connection. Orange light

Hi....it's steady orange..
jab1
Legend
Posts: 17,032
Thanks: 5,453
Fixes: 254
Registered: ‎24-02-2012

Re: New broadband connection. Orange light

OK. In that case, double check all the cables are fully seated, and then check what is showing in the 'Username' field on the page in the image below.

3.Hub2 broadband.png

John
Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

Re: New broadband connection. Orange light

Thanks john. How do I get to that info?
jab1
Legend
Posts: 17,032
Thanks: 5,453
Fixes: 254
Registered: ‎24-02-2012

Re: New broadband connection. Orange light

From the 'Home' screen of of the Hub>Advanced settings>Broadband.

John
Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

Re: New broadband connection. Orange light

Sorry I'm being stupid I think....what does 'home screen' mean, how would I access that from my laptop?
Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

Re: New broadband connection. Orange light

Found it!
jab1
Legend
Posts: 17,032
Thanks: 5,453
Fixes: 254
Registered: ‎24-02-2012

Re: New broadband connection. Orange light

Enter 192.168.1.254 in the address bar of your browser, press 'enter and follow the prompts. Please note, I do not use a PN supplied modem/router so I cannot offer specific instructions.

John
Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

Re: New broadband connection. Orange light

I've got this....

<redacted>@plusdsl.net

Moderators Note: Personal information removed but still visible to Plusnet staff.

jab1
Legend
Posts: 17,032
Thanks: 5,453
Fixes: 254
Registered: ‎24-02-2012

Re: New broadband connection. Orange light

If that is your username, check the password is also correct. If it is, I may have to pass this to another Community member - I'm no longer with PN, so my knowledge is a bit sketchy.

John
Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

Re: New broadband connection. Orange light

The <Redacted> bit is correct....don't know about the plusdsl.net bit? Is that just a standard suffix?
I've re entered the password as per the wireless password. Is that the correct one?

Mustrum
Community Veteran
Posts: 3,559
Thanks: 1,056
Fixes: 77
Registered: ‎13-08-2015

Re: New broadband connection. Orange light

@Sweep   no it should be the same password you use to connect to the member centre and your account.

jab1
Legend
Posts: 17,032
Thanks: 5,453
Fixes: 254
Registered: ‎24-02-2012

Re: New broadband connection. Orange light

No, the password for that field is the one associated with your account, which you should know. The  '.plus.dsl' bit is correct.

John
Sweep
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Registered: ‎14-01-2023

Re: New broadband connection. Orange light

Ok. If its the one I use to log in to my account to see my billing etc, I've just changed it to that and tried to connect but it failed.