cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New Tecnicolor Router

stathe
Rising Star
Posts: 583
Thanks: 8
Fixes: 1
Registered: 30-07-2007

New Tecnicolor Router

Have a new router from Plusnet and my whole thing is very slow My profile being a fraction of what it was.How should I proceed
Results Image not loaded

1. Best Effort Test: -provides background information.
Download  Speed
0.49 Mbps

0 Mbps 0.5 Mbps
Max Achievable Speed
Download speedachieved during the test was - 0.49 Mbps
For your connection, the acceptable range of speeds is 0.05 Mbps-0.5 Mbps.
Additional Information:
Your DSL Connection Rate :0.8 Mbps(DOWN-STREAM), 0.45 Mbps(UP-STREAM)
IP Profile for your line is - 0.5 Mbps
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

Re: New Tecnicolor Router

Have you had connection problems recently?
Your speeds are slow because BT have set your IP Profile to 0.5Mb/s. Can you put your number in http://www.dslchecker.bt.com/ and see what it says about your estimated speeds?
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,027
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: New Tecnicolor Router

If you post the full stats from your router - noise margin, speeds and attenuation we would have a better idea http://192.168.1.254/cgi/b/dsl/dt/?ce=1&be=0&l0=1&l1=0 takes you to the right page
stathe
Rising Star
Posts: 583
Thanks: 8
Fixes: 1
Registered: 30-07-2007

Re: New Tecnicolor Router


Link Information

Uptime: 0 days, 0:49:07
DSL Type: ITU-T G.992.1
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 448 / 800
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 2,90 / 14,58
Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,9 / 14,4
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 31,5 / 63,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 12,1
System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ----
Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / ALCB
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / -
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / -
Loss of Power (Local/Remote): 0 / -
Loss of Link (Remote): -
Error Seconds (Local/Remote): 67 / -
FEC Errors (Up/Down): 46 / 4.866
CRC Errors (Up/Down): 22 / 61
HEC Errors (Up/Down): -2 / 61 / 27
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

Re: New Tecnicolor Router

Are you connected to your master socket? Can you hear any noise like crackling or static on your phone line?
Your line is very noisy - actually off the scale. I don't think routers report anything above 63.5dB.
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,027
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: New Tecnicolor Router

Judging by your attenuation and noise margin the speeds aren't too bad
However for some reason your default noise margin has increased to 12dB
Did you do a manual resync about 49 minutes ago or did the line just drop
stathe
Rising Star
Posts: 583
Thanks: 8
Fixes: 1
Registered: 30-07-2007

Re: New Tecnicolor Router

We fixed up the new Router then and it has been all down hill it is in the main BT socket with a filter, phone OK I am on a long line but it has been acceptable until now