cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Netgear Router

Jakeh1990
Newbie
Posts: 3
Registered: 25-12-2013

Netgear Router

Netgear DGN2200 Wireless-N300 ADSL Modem Router
I bought this for my adsl connection for the QoS that the plusnet router doesnt offer yet I connected it today and the internet light is solid red which means it hasnt got a connection. I have put my plusnet login details in and left the rest of the router settings default from netgear is there anything else I should change as it is quite frustrating to use the router given to me from plusnet
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 6,656
Thanks: 233
Fixes: 16
Registered: 16-02-2009

Re: Netgear Router

Check your adsl settings, can't remember off the top of my head what they are, check the library for generic settings.
Also make sure your user name is @plusdsl.net
Then check the log to see if the error is dsl or authentication related.
Jakeh1990
Newbie
Posts: 3
Registered: 25-12-2013

Re: Netgear Router

Sorry to be a noob but where do I find the library? And where can I see the log?
Cliff_Jordan
Grafter
Posts: 228
Registered: 01-08-2007

Re: Netgear Router

ADSL Settings?
Jakeh1990
Newbie
Posts: 3
Registered: 25-12-2013

Re: Netgear Router

Hm I will check this. In regards to the DNS stuff should that be preset or allow the router to do it by default?
Community Veteran
Posts: 6,656
Thanks: 233
Fixes: 16
Registered: 16-02-2009

Re: Netgear Router

Quote from: Jakeh1990
Sorry to be a noob but where do I find the library? And where can I see the log?

Library look at the top of the screen next to the Forums link.
Log is on the router web page, somewhere there will be a link to a log.
TORPC
Grafter
Posts: 5,163
Registered: 08-12-2013

Re: Netgear Router

Quote from: Jakeh1990
Netgear DGN2200 Wireless-N300 ADSL Modem Router
I bought this for my adsl connection for the QoS that the plusnet router doesnt offer yet I connected it today and the internet light is solid red which means it hasnt got a connection. I have put my plusnet login details in and left the rest of the router settings default from netgear is there anything else I should change as it is quite frustrating to use the router given to me from plusnet

Have you tried the Auto setup wizard
Auto-Detect Connection Type
This Setup Wizard can Detect the type of Internet Connection you have.
Do You Want The Smart Setup Wizard To Try And Detect The Connection Type Now?

Main settings  are

ADSL Settings
Multiplexing Method VC BASED
VPI 0
VCI 38
Basic Settings
Does Your Internet Connection Require A Login? >  Yes
Internet IP Address > Get Dynamically From ISP
Domain Name Server (DNS) Address > Get Automatically From ISP
NAT (Network Address Translation > Enable
Advanced ADSL Settings

Advanced ADSL settings

Modulation mode MultiMode > Tick listed below, untick the rest
ADSL2 (G.992.3)
ADSL2+ (G.992.5)
Reach Ext. ADSL (Annex L)
Double Upstream (Annex M
Don't forget to click Apply to make the changes permanent