cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Moved home, new connection, certain websites does not resolve.

FIXED
pojk3n
Newbie
Posts: 2
Fixes: 1
Registered: 25-09-2016

Moved home, new connection, certain websites does not resolve.

Edit:

My default gateway shows 172.16.11.132

simillar to 

https://community.plus.net/t5/Broadband/Technicolor-TG582n-Connectivity-to-Gateway-172-16-12-152-fai...

Do you think it could be the same issue?

 

Got my new connection "sorted" today due to some routing issue in the building.

However some websites do not load at all including plus.net, e.g. wikipedia bbc.co.uk

 

Pinging the websites works fine, as well as tracert.

 

What have been tried:

Factory restore

Change the dns

Unpower the router/modem

Login out and login the connection

 

Not sure what else to do!?

 

Some diagnostics:

ipoe_0_0_35 Diagnostics

Test xDSL Synchronization: PASS  Help
Test ATM OAM F5 segment ping: FAIL  Help
Test ATM OAM F5 end-to-end ping: FAIL  Help

Test the connection to your Internet service provider

Ping default gateway: FAIL  Help
Ping primary Domain Name Server: PASS  Help

 

 pppoa_0_0_38 Diagnostics

Test the connection to your DSL service provider

Test ADSL Synchronization: PASS  Help
Test ATM OAM F5 segment ping: FAIL  Help
Test ATM OAM F5 end-to-end ping: FAIL  Help

 

Test the connection to your Internet service provider

Test PPP server session: PASS  Help
Test authentication with ISP: PASS  Help
Test the assigned IP address: PASS Help
Ping default gateway: FAIL Help
Ping primary Domain Name Server: PASS Help

 

Statistics -- xDSL

 

 
Mode: ADSL_2plus    
Traffic Type: ATM    
Status: Up    
Link Power State: L0    
 
  Downstream Upstream    
Line Coding(Trellis): On On    
SNR Margin (1 dB): 6.1 5.5    
Attenuation (1 dB): 48.0 27.0    
Output Power (1 dBm): 0.0 12.8    
Attainable Rate (Kbps): 4916 1100    
 
  Path 0   Path 1  
  Downstream Upstream Downstream Upstream
Rate (Kbps): 4899 1095 0 0
 
MSGc (# of bytes in overhead channel message): 59 12 0 0
B (# of bytes in Mux Data Frame): 153 33 0 0
M (# of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 1 0 0
T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 4 0 0
R (# of check bytes in FEC Data Frame): 0 0 0 0
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.9991 0.9855 0.0 0.0
L (# of bits in PMD Data Frame): 1233 276 0 0
D (interleaver depth): 1 1 0 0
Delay (msec): 0 0 0.0 0.0
INP (DMT symbol): 0.00 0.00 0.0 0.0
 
Super Frames: 0 0 0 0
Super Frame Errors: 358 0 0 0
RS Words: 0 3242585 0 0
RS Correctable Errors: 0 0 0 0
RS Uncorrectable Errors: 0 0 0 0
 
HEC Errors: 176 0 0 0
OCD Errors: 0 0 0 0
LCD Errors: 0 0 0 0
Total Cells: 9227787 2047673 0 0
Data Cells: 115128 32477 0 0
Bit Errors: 0 0 0 0
 
Total ES: 234 0    
Total SES: 0 0    
Total UAS: 53 53    

 

Interface Statistics

Port Number In Octets Out Octets In Packets Out Packets In OAM Cells Out OAM Cells In ASM Cells Out ASM Cells In Packet Errors In Cell Errors
1 6142912 1739036 9114 8503 0 14 0 0 9 0

 

Your Plusnet adviser may ask you for the following information:
1 - Product name: Plusnet Router
2 - Serial number: N7150231B004550 
3 - Firmware version: 7.273.1_F2704N_Plusnet
4 - Board version: F@ST2704N
5 - Mode ADSL
6 - Uptime: 0 days 00:03:22
7 - Data rate: 1095/4899
8 - Maximum data rate: 1100/4880
9 - Noise margin: 5.2/5.9
10 - Line attenuation: 27.0/48.0
12 - Data sent/received: 415.1K/1.1M
25 - Firewall: Default
26 - MAC Address: 44:e9:dd:9f:75:f9
27 - Software variant Version 1.0
28 - Boot loader: 7.273.1
1 REPLY
pojk3n
Newbie
Posts: 2
Fixes: 1
Registered: 25-09-2016

Re: Moved home, new connection, certain websites does not resolve.

Fix

another factory reset solved it somehow.