cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Linksys E2000 Router.

col5
Grafter
Posts: 61
Registered: 12-04-2010

Linksys E2000 Router.

Hi anyone any idea how to set this router up in basic setup ? , There is no option in Connection type for PPPOA  , these are the only options. Angry
•• Automatic Configuration - DHCP
•• Static IP
•• PPPoE
•• PPTP
•• L2TP
•• Telstra Cablee
I think these are the settings needed for plusnet below .

Connection Type / Encapsulation
PPPoA /PPP over ATM
Virtual Path Identifier (VPI)
0
Virtual Channel Identifier (VCI)
38
Multiplexing method
VC Based / VCMUX / VC-Multiplexing
3 REPLIES
Superuser
Superuser
Posts: 9,759
Thanks: 1,147
Fixes: 62
Registered: 06-04-2007

Re: Linksys E2000 Router.

I think this model is a cable router without an in-built modem for connecting to ADSL. Hence PPPoE only.
You will need to purchase a separate ADSL2+ capable modem to make this work with Plusnet (or exchange it for a modem-router).
David
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: 11-08-2007

Re: Linksys E2000 Router.

I am a bit confused about what you are asking, or how you are connecting this device up.
This device is an ethernet or cable router, and NOT an ADSL broadband gateway.
You would typically use PPPoA for an connection from an ADSL modem to the internet over your phone line.
You would use PPPoE to connect the WAN (internet) ethernet port of the E2000 to either a cable broadband connection, or an external ADSL modem.
You cannot connect the your device directly to a BT phone line.
col5
Grafter
Posts: 61
Registered: 12-04-2010

Re: Linksys E2000 Router.

Ok I see thanks for the help , Thats that bad boy going back on ebay then , must read more hey  Cheesy