cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Just Been Activated, Constant Drop in Connection

theograham1612
Grafter
Posts: 215
Registered: ‎04-09-2013

Just Been Activated, Constant Drop in Connection

Hey there,
Just got PN broadband activated today, but the connection keeps dropping out, when it is connected I can use the internet but always drops out.
Any advice on how to sort this?
Cheers
5 REPLIES
Plusnet Alumni (retired) chrispurvey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 5,369
Fixes: 1
Registered: ‎13-07-2012

Re: Just Been Activated, Constant Drop in Connection

Hi there,
You certainly are disconnecting;
<img src="http://community.plus.net/visualradius/generated/image13796721271013.png"/>
Is the DSL light on your modem turning off/flashing? If not are you able to try a PPPoE connection?
Please try Matt's suggestion, for some reason I thought you were on fibre  Crazy
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Just Been Activated, Constant Drop in Connection

To add to the above, is the router plugged into the master socket and is everything plugged into the line done so through a microfilter? If not, please try that and see if it makes a difference.
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Just Been Activated, Constant Drop in Connection

I am confused - old age probably  Embarrassed
Is the OP on fibre as Chris seems to suggest when they should have had a nice new filtered faceplate.
Or is he on ADSL in which case Matt is correct but I would then suggest trying the test socket behind the lower half of the master socket
Plusnet Alumni (retired) chrispurvey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 5,369
Fixes: 1
Registered: ‎13-07-2012

Re: Just Been Activated, Constant Drop in Connection

I've edited my post Oldjim....My bad!
theograham1612
Grafter
Posts: 215
Registered: ‎04-09-2013

Re: Just Been Activated, Constant Drop in Connection

Thanks for the replies, it seems to be working, and has been connected for longer, is there anyway to increase my upload speed at all, though i'll wait the 10 days to see how things go.
Also I'm connected to the test socket and have been for awhile, had no problems on Wednesday before SKY disconnected us yesterday so I think it was either the microfilter or the fact we've just been activated.