cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Impossible to get any connection with a TG582N

Ledisciple
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎20-09-2013

Impossible to get any connection with a TG582N

Hi,
I am posting here because I cannot get my TG582N to work. I experience exactly the same issues as Ramones75 ( http://community.plus.net/forum/index.php/topic,116032.0.html ).
To sum-up, when  I look at the log of the router I see that the connection is established at some point and I get all the data about the line (DL/UP among other things) that proves that my line is syncing at around 8mbps. However, 40 sec later there is the message "xdsl linestate down" and the broadband LED starts flashing again, a few seconds later, the internet LED flashes and the becomes green. It stays like that 5sec and the broadband LED flashes again and so on, the full cycle restarts.

Every time the line syncs and I get the information message with the DL speed followed, a few seconds later by the message "xdsl linestate down". I have tried everything, the modem is currently plugged on the test socket of the master socket.
Can I have any help?
thanks
10 REPLIES
nanotm
Pro
Posts: 5,724
Thanks: 122
Fixes: 2
Registered: ‎11-02-2013

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

if you read through his account of what was wrong then his primary problem was an old router and his secondary problem seems to have been a retraining period (because of the faulty router and then a not so faulty one) with a bouncing DLM that was constantly trying to improve his connection to find a stable one ...and actually causing problems..
no doubt he had a target level fixed at the exchange
it would be helpful for everyone that will offer help for you to go through the things requested in this thread http://community.plus.net/forum/index.php/topic,96155.0.html
clearly your symptoms may be similar but there unlikely to be the same
just because your paranoid doesn't mean they aren't out to get you
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

Is your telephone working correctly without any noise on the line?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

There's definitely something interfering with connectivity:
<img src="http://community.plus.net/visualradius/generated/image1379671528229.png"/>

If it is noise on the phone line as jelv suggests then this would need to be raised as a phone fault, but either way it'll need testing from the master socket or even better the test socket if you have one. If there's noise on the line try a single corded phone in there, if it's still noisy we need to raise that phone fault. If the line isn't noisy then please plug the router in there via a single filter and not using any extension cables, if that doesn't stop it dropping then please run through the wizard at http://faults.plus.net
Ledisciple
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎20-09-2013

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

Hi, thanks for your replies. There is no noise on the line, which confirms what the engineer guy told me when he set up the landline last week. It seems to be fine.
I have run the wizard to try to fix the problem. I will monitor this thread should any one time comes with a solution.
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

Have you tried using a different filter?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Ledisciple
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎20-09-2013

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

Yes I have tried 3 different filters (2 provided in the box and one that I had)
nanotm
Pro
Posts: 5,724
Thanks: 122
Fixes: 2
Registered: ‎11-02-2013

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

have you changed any of the routers settings since you took it out of the box and plugged it in to see if it worked ?
i'm wondering if theres a problem with the connection setup having been changed from *always_on* to *on_demand* or if your devices are causing a problem with the router (i.e. data or power saving by sending a disconnect signal to it via magic pattern) its not exactly likely but its always possible
just because your paranoid doesn't mean they aren't out to get you
Community Veteran
Posts: 5,177
Thanks: 482
Fixes: 20
Registered: ‎10-06-2010

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

I found that the 582n did much the same thing, when faced with some interference, it did not hold the connection for longer than one minute.
Ledisciple
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎20-09-2013

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

I am posting to say that it works fine now. I still have sometimes the same issue for 10min but overall it is pretty good.
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Impossible to get any connection with a TG582N

Hi, certainly happy to hear that - great news, thanks for letting us know. It looks like your speed hasn't suffered much as a result of this which is surprising, but likewise very good news Smiley
Please let us know if it comes back and we'll do what we can to help.