cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Since migrating yesterday, my broadband hasnt 'felt' right.
Ive got good speed, around 15meg... but there seems to be a struggle to load pages and steam iplayer, you tube, and the likes, at times.
I ran a ping test, and got some worrying results, and I have a fair few errors showing on my router stats.

Uptime: 1 days, 01:28:09

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,156 / 16,352

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 443 / 15,992

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 184.50 / 454.15

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.0 / 20.0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14.0 / 26.0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 28.5 / 6.5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 21 / 0

FEC Errors (Up/Down): 79,776 / 0

CRC Errors (Up/Down): 1,281 / 3,858

HEC Errors (Up/Down): NA / 11,018




14 REPLIES
Steve
Seasoned Pro
Posts: 6,817
Thanks: 315
Registered: 13-07-2009

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Hi
You will be In the training period at the moment, Best to leave the router on as much as and see how things are after the training period ( 10 days )
If life gives you lemons, make lemonade.
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: 11-08-2007

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Hey Steve you could offer Devonian your router !  Cheesy
Well perhaps NOT !  Crazy
Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

I just found a rather strange ticket!
Bearing in mind my migration happened, and completed yesterday.
System User - Automated Script Pool
3:04pm, Wednesday 11 May 2011
There's been a problem progressing your broadband order.
We'll get some more information on the problem and update this ticket with details as soon as we have them.
[internal note]
Check status in Install Diary and progress.
Our Support Team will respond to your question soon. Please only add further comments when absolutely necessary.
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: 16-06-2010

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Hi Devonian,
I wouldn't worry about that, it's just an anomaly in the way it was configured.
Jojo Smiley
Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Thanks for the reply Jojo.
If thats the case, then you may want to close the ticket, because it seems it is being worked on as we speak because an update was added recently from an analyst!

jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: 16-06-2010

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

HI Devonian,
I'm pretty sure that'll just be the details being tidied up.
Jojo Smiley
Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Something is deffinately not right somewhere in the works...
Im still getting problems streaming video and loading some pages.. ebay, natwest, etc
and take a look at the number of errors my router is showing, I've never had more than a few thousand before.
2 days, 12:50:50

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,156 / 16,364

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 443 / 15,992

Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 503.31 / 2.58

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.0 / 20.0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14.0 / 26.0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 28.5 / 6.0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 71 / 0

FEC Errors (Up/Down): 171,552 / 0

CRC Errors (Up/Down): 1,281 / 12,027

HEC Errors (Up/Down): 684,326,912 / 35,865
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: 16-06-2010

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Hi Devonian,
I think it may be because of the way there were some anomalies in your provision. Because your IP profile is 14000 on the BT systems and ours sets at 21000 as default this could have caused dropped packets resulting in those issues you were seeing. Ours would normally align with BTs profile but because of the way the account was set up, we weren't able to receive the report that sets the correct profile. I have now rectified this and you should see the difference in the next 15 minutes or so.
Jojo Smiley
Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Thanks for the quick work!
I haven't rest the router incase it upsets the DLM, and I'm not sure if any changes you have made will work without a reset?
Im still getting problems streaming video, and loading pages, to be honest nothing seems to have changed my end.
I ran a couple of tests, from different sites, and got similar results from them all, I will post them below.
I dont seem able to run a test on the btspeedtester site, it tells me there is an error and to report it to my isp.


Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

lol surely this number of errors can't be right!  Grin Grin Grin
Link Information
   

Uptime: 3 days, 15:16:05

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,156 / 16,376

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 443 / 15,992

Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 751.48 / 3.34

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.0 / 20.0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14.0 / 26.0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 28.5 / 5.5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 158 / 0

FEC Errors (Up/Down): 259,328 / 0

CRC Errors (Up/Down): 2,562 / 25,487

HEC Errors (Up/Down): 1,368,653,824 / 84,062
Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

Mind you, I do seem to have had some what of an improvement in my service over night.
Video is streaming much better now, and Im getting a much lower ping.
So what ever you did Jojo, its working!
Cheers  Cheesy

Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

The way the errors are being reported are truelly bizzare, they seem to be going sky high, then a few hours later dropping down again.
On a plus, Ive had zero disconnections since connecting to PlusNet, compaired to 2 or 3 a day with BT.
Im 5 days into the DLM and there hasen't been a single change to the line since connection, the router stats are pretty much identical still to day 1.
My upstream is still capped mind you.
Uptime: 5 days, 13:51:18

DSL Type: G.992.5 annex A

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,156 / 16,356

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 443 / 15,992

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 1.09 / 4.16

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.0 / 20.0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14.0 / 26.0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 28.5 / 6.0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 421 / 0

FEC Errors (Up/Down): 484,768 / 0

CRC Errors (Up/Down): 5,124 / 50,018

HEC Errors (Up/Down): 710,803,459 / 132,264
Devonian
Grafter
Posts: 1,854
Registered: 01-05-2011

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)



I still cant run a bt speed test for some reason!
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: 16-06-2010

Re: Houston... I have a problem! Maybe!! ;-)

You can't run a BT speed test because it's still not complete on the BT side.