cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

cookierocks
Dabbler
Posts: 17
Registered: ‎25-04-2013

Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Hi guys,
Just had my fibre installed (from adsl) and it appears that the download profile for the adsl is still active on the line (or something to that effect)

Upload looks fine, download is a little bit irritating Smiley
15 REPLIES
GeordieMark
Grafter
Posts: 335
Thanks: 1
Registered: ‎10-11-2013

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Ouch, looks like it might be a line fault or a lot of errors on the line if the download is like that but the upload is fine.
One of the guys should be along shortly to confirm though
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Bet it is the Current Line Speed here https://portal.plus.net/my.html?action=data_transfer_speed
cookierocks
Dabbler
Posts: 17
Registered: ‎25-04-2013

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

I phoned the tech guys and I've been switched to the correct profile. All hunky dory now!
GeordieMark
Grafter
Posts: 335
Thanks: 1
Registered: ‎10-11-2013

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Good to hear!
I wonder what profile would cause those speeds though  Huh
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

The old ADSL profile as stated in the opening post
GeordieMark
Grafter
Posts: 335
Thanks: 1
Registered: ‎10-11-2013

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

What ADSL profile would give him 20Mbps upload though?
Or are there separate profiles for up / down?  Grin
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 6,346
Thanks: 31
Fixes: 5
Registered: ‎26-11-2011

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

We don't profile upload speeds Smiley
Chris Pettitt
Cloud Environments Engineer
GeordieMark
Grafter
Posts: 335
Thanks: 1
Registered: ‎10-11-2013

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Oh I see, I understand now, thanks for the explanation  Smiley
cookierocks
Dabbler
Posts: 17
Registered: ‎25-04-2013

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Argh, looks like it's switched back to 2.7mb!
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 6,346
Thanks: 31
Fixes: 5
Registered: ‎26-11-2011

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Should be back to normal now, you could just do to restart your Plusnet Router (not the Openreach Modem).
Chris Pettitt
Cloud Environments Engineer
cookierocks
Dabbler
Posts: 17
Registered: ‎25-04-2013

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Yep just did that and it seems happy now
Temperamental thing :-) Cheesy
RichardB
Pro
Posts: 416
Thanks: 131
Fixes: 5
Registered: ‎19-11-2008

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Hi
I have just had 40/20 fibre installed & my download is still limited to my old ADSL speed due to the PlusNet profile.
11 megabits down & 17 up at the moment.
Could I please request that my PlusNet current line speed be lifted?
I did call in but was quoted a 30 minute wait time.....  so I thought I would ask here instead. Smiley
Richard
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 6,346
Thanks: 31
Fixes: 5
Registered: ‎26-11-2011

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

Hi Richard,
Just looking at this now for you.
Chris Pettitt
Cloud Environments Engineer
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 6,346
Thanks: 31
Fixes: 5
Registered: ‎26-11-2011

Re: Fibre just provisioned, speed profile locked to what it was on ADSL

A quick router restart should solve that for you.
Chris Pettitt
Cloud Environments Engineer