cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fibre Optic, can i get it ?

timmytoad
Grafter
Posts: 110
Registered: 18-08-2011

Fibre Optic, can i get it ?

Hi all, i would like to know if i can get the Fibre Optic service ?
my post code is MK45 1QH
if i cannot get it at the moment it would be nice if i could be notified when i can, can that be done ?Huh
tim
12 REPLIES
FoolishlyWise
Grafter
Posts: 256
Thanks: 3
Registered: 16-02-2010

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Stick your number into here:
https://www.dslchecker.bt.com/pls/adsl/adslchecker.welcome
Should come back with something like
Quote
Our test also indicates that your line currently supports a fibre technology with an estimated WBC FTTC Broadband where consumers have received downstream line speed of 40Mbps and upstream line speed of 6.5Mbps.

OR If you can get Fibre to the Premsis (FTTP), it should say this
Quote
Our test also indicates that your line currently supports a WBC Fibre To The Premises technology with an estimated Broadband downstream line speed of up to 330Mbps and upstream line speed of up to 30Mbps.
Our records show the following network service information for your premises:-
Single Dwelling Unit Residential
OH Feed with no anticipated issues.
timmytoad
Grafter
Posts: 110
Registered: 18-08-2011

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Thanks "meh" very helpful, i found out that Fibre Optic isnt yet available in my area, although i am pretty close to the exchange as it is and my current speed is fairly good
however judging by activity around "the" cabinets in recent months it perhaps wont be long  Smiley
tim
Moderator
Moderator
Posts: 18,576
Thanks: 1,852
Fixes: 234
Registered: 11-01-2008

Re: Fibre Optic, can i get it ?

http://www.superfast-openreach.co.uk/where-and-when/ might give you an indication as to how far off..

Customer / Moderator / If it helped click the thumb / If it fixed it click 'This fixed my problem'

timmytoad
Grafter
Posts: 110
Registered: 18-08-2011

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Thanks buddy, it seems i am in a "COMING SOON AREA"  !
Tim
anniesboy
Grafter
Posts: 385
Thanks: 2
Registered: 06-01-2011

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Just don't get too excited,its available in my area but not on my cabinet.
Its been that way for nine months now.
timmytoad
Grafter
Posts: 110
Registered: 18-08-2011

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Tim
LukeAger
Grafter
Posts: 121
Thanks: 5
Registered: 15-02-2012

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Hi timmytoad.
One tool you could use is samknows. This should give you a rough idea of when you can expect fibre on your exchange although this is based on information which is subject to change. If any delays occur the date reflected here can be pushed back.
Your exchange is here... http://www.samknows.com/broadband/exchange/SMFK with a estimated date of 31 December 2012. (FTTC status: RFS date set : 31/12/2012)
We must stress this is not set in stone. Smiley
timmytoad
Grafter
Posts: 110
Registered: 18-08-2011

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Cheers buddy, good to know it IS on the way, i just hope i will be able to afford it when it DOES arrive LOL.
Hey this SamKnows web site, it mentions a WHITEBOX, is this a wind up ?, or is it genuine ? and when is it likely to be available ?.
Tim
LukeAger
Grafter
Posts: 121
Thanks: 5
Registered: 15-02-2012

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Hi Timmytoad, I believe the whitebox is a device samknows and partners are developing together to monitor broadband connections and performance however I would not be able to tell you when this will be available. It looks like you can register to be kept informed through their website though.
http://www.samknows.com/broadband/buy_whitebox
If you are interested in this I would recommend registering your interest with Samknows directly.  Smiley
Highlighted
Y2J
Grafter
Posts: 275
Registered: 05-01-2008

Re: Fibre Optic, can i get it ?

My cabinet has was installed in late 2010
Just checked and it has moved from the 30th september to 30th december 2012
Just turn the thing on you usless funts
Anyone know why i have had a fibre cabinet for two years at the top of my street but no Fibre.
My exchange is enabled and people in my area have fibre.
ANGRY TIME
timmytoad
Grafter
Posts: 110
Registered: 18-08-2011

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Quote from: LukeAger
Re;- WHITEBOX

Ok buddy thanks for that,  i was simply wondering if it  was Genuine and not  ANOTHER of those awful SCAMS that we see so many of !.
Tim
Community Veteran
Posts: 26,692
Thanks: 916
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Fibre Optic, can i get it ?

Be aware that a whitebox will eat up about 2GB of your usage allowance!
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)