cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

marcfaulkner
Grafter
Posts: 25
Registered: 23-09-2014

FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

Recently decided to switch from Sky to Plusnet,
Unfortunately due to a cock-up, the Sky line was ceased before the Plusnet switch request went through - meaning PN had to provision a new line.
The new line went live yesterday, however I'm not being told that FTTC isn't available from my cab...which makes no sense, as I had Fibre with Sky until only a week or two ago!
Openreach are also showing FTTC is available to me, and currently accepting orders.

Any suggestions greatly appreciated. Smiley
Cheers,
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 26,543
Thanks: 788
Fixes: 9
Registered: 10-04-2007

Re: FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

If http://www.dslchecker.bt.com/adsl/adslchecker.welcome says it's available, it's available from Plusnet - just some cock up in their system blocking it.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
marcfaulkner
Grafter
Posts: 25
Registered: 23-09-2014

Re: FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

Thanks jelv.
Certainly looks like it's available to me. Smiley
Community Veteran
Posts: 3,274
Thanks: 339
Fixes: 12
Registered: 24-10-2013

Re: FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

could it be that although the cabinet is fttc capable, the cabinet is now full and no new installations can take place?
it's possible that when you terminated someone else nipped in a took the free slot?
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

Re: FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

It could be that - although the checker should also say when a cabinet is full + ETA on upgraded capacity.
RealAleMadrid
Seasoned Pro
Posts: 594
Thanks: 210
Fixes: 10
Registered: 07-07-2009

Re: FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

But the checker says it's available!  Maybe the checker is not up to date.  Need to talk to PlusNet. Sad
marcfaulkner
Grafter
Posts: 25
Registered: 23-09-2014

Re: FTTC not available on my cab - yet I had it until last week?

Thanks folks, have responded to Plusnet with a copy of the checked result and will see what they say. Smiley