cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

FTTC modem dropping packets?

Community Veteran
Posts: 26,678
Thanks: 900
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

FTTC modem dropping packets?

http://status.aa.net.uk/apost.cgi?incident=1854
Does this affect Plusnet users?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
5 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,841
Thanks: 103
Fixes: 6
Registered: 21-01-2013

Re: FTTC modem dropping packets?

Thanks for the link.
Would be nice if they specified which of the two different makes of BT fibre modems are affected.
nokiboi39
Grafter
Posts: 26
Registered: 12-09-2010

Re: FTTC modem dropping packets?

Saw there was a further update on the link believing BT's latest update to FTTC modems is causing the issue on this basis and the picture shown on the link to the webpage http://revk.www.me.uk/ ; it looks like the HG612.  It also says BT is working on this.
Has PlusNet heard of this issue ?

Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: 18-07-2007

Re: FTTC modem dropping packets?

Not before now, no - at least not to my knowledge. Not seen many reports of VPN issues either. At least we're aware of it now though, we'll have to see how it pans out I guess.
Community Veteran
Posts: 26,678
Thanks: 900
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: FTTC modem dropping packets?

You hadn't heard of it? Surely you had as a result of the regular bulletins that BT send to all ISPs to keep them informed of any current issues!
[me=jelv]watches more bacon go past the window[/me]
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Moderator
Moderator
Posts: 18,332
Thanks: 1,666
Fixes: 184
Registered: 11-01-2008

Re: FTTC modem dropping packets?

Quote from: npr
Would be nice if they specified which of the two different makes of BT fibre modems are affected.

Seems to be the Huawei ones - http://revk.www.me.uk/2013/11/bt-huawei-fttc-modem-bug-breaking-vpns.html
I've got an ECI one and have noticed any issues with the 2 VPNs I have running.

Customer / Moderator / If it helped click the thumb / If it fixed it click 'This fixed my problem'