cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Alexandre
Grafter
Posts: 40
Registered: ‎22-09-2014

Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Hi,
my BT Openreach box doesn't have any lights on anymore. Looks like it's dead.  Embarrassed
So because of this my plusnet router can't connect to the internet.  Sad
I tried to plug the openreach box to other power socket, I never get any lights.
I've created the ticket 91924231
Is there something else I could do ?
Thanks !
Alex
12 REPLIES
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: ‎27-10-2012

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Hi, unfortunately you will need an engineer to replace the modem.
DanHodby
Grafter
Posts: 248
Registered: ‎23-10-2013

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Hi Alex,
Sorry to hear about this.
Andy is right, we need to send someone out to replace the Openreach box, are you able to PM me your availability for the next few days and I'll book this in for you.
Dan
Alexandre
Grafter
Posts: 40
Registered: ‎22-09-2014

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Private message sent !  Smiley
Alexandre
Grafter
Posts: 40
Registered: ‎22-09-2014

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Very scared about the hundreds of topis about BT/Plusnet engineers not showing up...
My engineer is scheduled to come this 'Saturday morning',  anybody knows what's the timeframe for a 'morning' for BT/Plusnet ?
Community Veteran
Posts: 1,617
Thanks: 22
Registered: ‎29-06-2010

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

08:00-13:00 is "morning" and 13:00-18:00 is afternoon. They generally ring up to let you know they are on the way.
Alexandre
Grafter
Posts: 40
Registered: ‎22-09-2014

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Thank you Jaggies!
Community Veteran
Posts: 1,617
Thanks: 22
Registered: ‎29-06-2010

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

It's gone half past one - did he appear?
Alexandre
Grafter
Posts: 40
Registered: ‎22-09-2014

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

yes he came on time and fixed the line, and replaced the Openreach box.  Smiley

Unfortunately the Plusnet router is also having issues so it needs to be replaced...  Cry
Community Veteran
Posts: 1,617
Thanks: 22
Registered: ‎29-06-2010

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Glad to hear the visit went well, and hope the issue with the router is swiftly resolved.
Alexandre
Grafter
Posts: 40
Registered: ‎22-09-2014

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Received a new router, I've done the setup of the PPPoE user/password myself in the router webGUI, and everything is now working.
Thanks to Dan for dealing with the request and Jaggies for the emotional support  Cool
Acassim
Grafter
Posts: 1,075
Thanks: 1
Registered: ‎11-06-2007

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Hi Alexandre,
That's great news! I'll be sure to pass on your message to Dan  Wink
Community Veteran
Posts: 1,617
Thanks: 22
Registered: ‎29-06-2010

Re: Dead BT Openreach modem for Plusnet fibre

Glad to hear it. Cool