cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can this be right

robert1935
Grafter
Posts: 128
Registered: 10-04-2013

Can this be right

For the past few days I have checked my D/L speeds and they have shown this, but my profile shown on the BTW diagnostic is 3.44

14 REPLIES
Community Veteran
Posts: 5,057
Thanks: 426
Fixes: 16
Registered: 10-06-2010

Re: Can this be right

Doubtful, but we really need the stats from your router.
gtowen
Rising Star
Posts: 353
Thanks: 9
Fixes: 1
Registered: 05-05-2013

Re: Can this be right

The white box at the top says there are technical problems and it might not display correct results Smiley
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: 11-08-2007

Re: Can this be right

I find my free SamKnows broadband network box gives me the most consistent broadband performance monitoring.
Sign up for a free router here - https://www.samknows.eu/  Wink
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,767
Thanks: 1,395
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: Can this be right

or try http://www.speedtest.net ; Smiley
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: 11-08-2007

Re: Can this be right

I find http://speedtest.net does give a consistent approximation, but tends to give a result of the fastest burst during the test, rather than the true sustainable download rate - the latter being more applicable to Robert trying to watch his smart-TV that requires >3Mbps bandwidth for streaming.
robert1935
Grafter
Posts: 128
Registered: 10-04-2013

Re: Can this be right

Quote from: ejs
Doubtful, but we really need the stats from your router.

When I try to access my router.......IE.....http://192.168.1.254 it tells me its waiting to connect but no matter how long I wait it never connects. Huh Huh
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: 18-07-2007

Re: Can this be right

Hmm, that's not great. Is that definitely the IP of your router?
To check, click on Start then type cmd into the search box at the bottom of the start menu. Then double click the 'command prompt' option that should be at the top of the search results, this should open a small black window with white text and a flashing cursor. Click on that, and type 'ipconfig' (without quotes) then hit enter.
Some text should pop up, you're looking for the IP address next to 'default gateway'. That'll be your router's IP, and is what you should type into the browser's address bar in order to log in to the router.
Hope that helps? Please let us know if the IP stated there is indeed 192.168.1.254 Smiley
robert1935
Grafter
Posts: 128
Registered: 10-04-2013

Re: Can this be right

Yep that's the correct IP address But it still will not connect !!!!!!!!!!!!!!! I dint have any trouble until I reinstalled Win 7HuhHuhHuh
jim:quote
robert1935
Grafter
Posts: 128
Registered: 10-04-2013

Re: Can this be right

Just found out that my PC has to be connected to the net by Ethernet cable, to access my router !!!!!!!! which is bad luck for me cos I cant get any drivers for my Ethernet controller.
Unless someone can help me to get the drivers.PLEASE.
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: 11-08-2007

Re: Can this be right

Quote from: robert1935
I used to build a PCs from scratch, I can water cool nearly every component, I can flash the bios till it sings, I can overclock it till its close to melt down
...  ....  ...
Regards Bob

I don't understand, how come you can't find an ethernet driver ?
The fact that you know that you need a driver suggests that you also know what driver you need.
What does Google say ?,
or even easier Windows Update > Advanced > Hardware ?, 
or the ethernet card manufacturers website? ....
robert1935
Grafter
Posts: 128
Registered: 10-04-2013

Re: Can this be right

Its all sorted now, it was not easy when PB support did no even recognize the PC I purchased two years ago, and on top of that they gave me two driver downloads that caused lots of problems AAAAAAGGGGGGGHHHHHH.
Community Veteran
Posts: 5,472
Thanks: 292
Fixes: 4
Registered: 11-08-2007

Re: Can this be right

Have you done a full "Windows Update" since installing the new driver ?,
as it would be worth checking everything is now up to date before proceeding.
    Windows Update > Advanced > Hardware updates

Quote from: robert1935
my PC has to be connected to the net by Ethernet cable, to access my router !!!!!!!!

So can you access your router now that your PC ethernet port is "all sorted" ?
robert1935
Grafter
Posts: 128
Registered: 10-04-2013

Re: Can this be right

yep surely can.  Just added these cos I can
Plusnet Alumni (retired) chrispurvey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 5,369
Fixes: 1
Registered: 13-07-2012

Re: Can this be right

That's reporting your correct speed, your stats look fine too.