cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

volta84
Grafter
Posts: 68
Registered: 05-11-2009

Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

Hello, I moved house nearly a month ago now and had my BB switched but need my IP profile changing back to what it was:
BT Speedtester results.
Download speedachieved during the test was - 3715 Kbps
For your connection, the acceptable range of speeds is 600-7150 Kbps.
Additional Information:
Your DSL Connection Rate :8128 Kbps(DOWN-STREAM), 448 Kbps(UP-STREAM)
IP Profile for your line is - 4500 Kbps
My connection is stable, it was up for over 167 hours before I just rebooted to get my Sync back to normal (from 5600kbps to 8128kbps)
Im only 200meters from the exchange and everything is okay apart from the download speed (still after reboot 300-400kpbs)
Also at my previous house I had the extra double upload/traffic priority at the exchange, is it possible to put this back please. My account is my forum username: volta84
Slightly Off topic but I switched to plusnet home phone as well, is there anywhere I can see a tariff for phone calls as i've been using it quite a bit.
Thanks.
Andy
9 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,028
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

It will take the IP profile about 3 days to recover and Plusnet can't help.
Tariffs http://www.plus.net/residential/tariffs/homephone.html
If you want to upgrade to Premium - raise a ticket
But if you only want the higher upload speeds - is your exchange 21CN enabled and are you on Extra or Pro because with those you can get much better upload and download speeds for no extra cost
volta84
Grafter
Posts: 68
Registered: 05-11-2009

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

Thanks very much Jim!
So I take it I just wait, without rebooting my router and it will automatically go up? One of the CSC guys in my ticket tried to explain something like this to me but I didn't really understand.
I'm an serious online gamer, and play many online tournaments for money so need the best I can get. The upload speed is pretty vital when hosting games. Im currently on 20cn Pro package. Can't get ADSL2 sadly Sad
I also checked my interleaving:
Quote
[Upstream (TX) Interleave path]
CRC:    0      FEC:    0      NCD:    1
LCD:    0      HEC:    0
[Downstream (RX) Interleave path]
CRC:    0      FEC:    0      NCD:    0
LCD:    0      HEC:    0
[Upstream (TX) Fast path]
CRC:    0      FEC:    0      NCD:    0
LCD:    0      HEC:    0
[Downstream (RX) Fast path]
CRC:    0      FEC:    0      NCD:    0
LCD:    0      HEC:    0

That means it's already off yes?
Community Veteran
Posts: 26,695
Thanks: 918
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

Were you already paying the extra £7.83 for Max Premium? If so make sure they refund for the time you are without it!
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
James
Grafter
Posts: 21,036
Registered: 04-04-2007

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

John - As far as I know, Max Premium has never been requested on this line.
@Volta84 - I've just run a quick check on your line and we're still waiting on BT to amend your profile I'm afraid.
Community Veteran
Posts: 26,695
Thanks: 918
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

Strange...
Quote from: volta84
@pierre_pierre: Im on the +Max addon package that costs about 8 quid extra a month for the extra upload speed.
@Chris: Not noticed any difference at all, do I need to reboot router?

jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 26,695
Thanks: 918
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

A possible explanation:
Quote from: volta84
Hi Wedji,
I migrated in to PN Pro + Max Package (832kbps upstream) from IDNETs Home SuperMax package (£34.25)  nearly 2 weeks ago, which on paper look the exact same in stats. (apart from idnets 60gb usage to PNs 20gb) Yet i'm saving around £8 a month! (every little helps Smiley
...
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
James
Grafter
Posts: 21,036
Registered: 04-04-2007

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

Thanks John Wink
We can sort that easily enough, but I'd prefer to wait for the profile to pick up first.
Community Veteran
Posts: 26,695
Thanks: 918
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

The mystery deepens!
James has said that he can find no record of Max Premium on your account. I presume that also means that there's no extra charges on your previous invoices. So were you on Max Premium since November as an accident of having migrated in from IDNET with Max Premium already on your line? (I noted that in your reply to Peter you said "@pierre_pierre: Im on the +Max addon package that costs about 8 quid extra a month for the extra upload speed" - not that you were actually paying the extra!)
If so I think I would have quietly ordered Max Premium following your move and kept quiet about the past! Let's just hope they don't back bill you for 6 months @ £7.83!
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
volta84
Grafter
Posts: 68
Registered: 05-11-2009

Re: Can a CSC Raise my IP profile please! Im stuck at 4500kbps

Hello,
My line is running great now thanks!