cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BT Wholesale Speed Test - Further Diagnostics is not working for FTTP

Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

BT Wholesale Speed Test - Further Diagnostics is not working for FTTP

The Further Diagnostics page hasn't been working for a couple of days now. I get the following error if I put in my postcode and house number:
Quote
The Performance Test cannot proceed with the Post Code option as no suitable addresses have been found. Please check the post code or use the Service ID option to conduct the test.
Click here to try again.

If I then try my Circuit ID, I get an Apache page error.
Tried with neighbour's connection too (BT Retail) and he has the same problem.
Not sure if this problem is affecting FTTC users too.
3 REPLIES
Community Veteran
Posts: 26,551
Thanks: 797
Fixes: 9
Registered: 10-04-2007

Re: BT Wholesale Speed Test - Further Diagnostics is not working for FTTP

Have you tried the postcode with and without the space in the middle?
It shouldn't affect FTTC as they put in the phone number not the postcode.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

Re: BT Wholesale Speed Test - Further Diagnostics is not working for FTTP

Tried every possible combination - no space, space, lowercase, uppercase.
I wanted to see if my IP Profile has changed as I believe there were some major exchange updates and my d/l speed is faster than before/pings are generally lower too.
I'm aware about FTTC requiring a phone number, I was just wondering if that is affected to?
SpendLessTime
Aspiring Hero
Posts: 2,379
Thanks: 587
Fixes: 53
Registered: 21-09-2009

Re: BT Wholesale Speed Test - Further Diagnostics is not working for FTTP

Hi AndyH
I have just tried to run the "further diagnostics" when using the postcode and house number and all I get is that message.
It was working okay on Sunday morning as I was running speed tests for an ongoing intermittent speed issue (I had 0.3Mbps download on FTTP on Sunday!).
So something has change in the last few days.
Means if my issue re-occurs I will not be able to log a TAP3 test.