cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BT Speedtest stopped working

vetterlein
Grafter
Posts: 68
Registered: 11-01-2008

BT Speedtest stopped working

Having just had FTTC installed , try to see if my speed might improve.
originally BT speedtester (FTTC mode) worked fine ... but recently (day or so) it just says:
"An Error has occurred"
Is this just me? Or did it actually break?
11 REPLIES
jamesanstee
Grafter
Posts: 475
Thanks: 5
Registered: 20-04-2012

Re: BT Speedtest stopped working

I get the same thing with the bt speedtester try this one as it seems to work better http://speedtest.btwholesale.com/
Moderator
Moderator
Posts: 18,012
Thanks: 1,453
Fixes: 154
Registered: 11-01-2008

Re: BT Speedtest stopped working

the flash one doesn't give you the profile though, which is often the reason for using the bt speedtest.

Customer / Moderator / If it helped click the thumb / If it fixed it click 'This fixed my problem'

Lorian
Grafter
Posts: 699
Registered: 31-07-2007

Re: BT Speedtest stopped working

back-rev java it doesn't work with the latest version.
definitely works with 1.5.0_07B03
Community Veteran
Posts: 6,313
Thanks: 86
Fixes: 3
Registered: 08-01-2008

Re: BT Speedtest stopped working

Quote from: dvorak
the flash one doesn't give you the profile though, which is often the reason for using the bt speedtest.

if you mean  http://speedtest.btwholesale.com/ ; then it does give the profile if you select 'further diagnostics' after completing the initial speed test.
Call me 'w23'
At any given moment in the universe many things happen. Coincidence is a matter of how close these events are in space, time and relationship.
Opinions expressed in forum posts are those of the poster, others may have different views.
Bald_Eagle1
Grafter
Posts: 313
Registered: 24-06-2011

Re: BT Speedtest stopped working

Quote from: Lorian

definitely works with 1.5.0_07B03


Also works with this one (build 1.6.0_31-b05)
vetterlein
Grafter
Posts: 68
Registered: 11-01-2008

Re: BT Speedtest stopped working

Wow ... thought things were getting worse (Fibre extra ...)
BT Wholesale Broadband Performance Test
Broadband Speed Test Results
down 25,84
up 9.23
ping 24.25
...maybe it just slopes down so it's impossible to hit 250Gb download :-( 

This month you've used
4.21GB
of your 250GB allowance
by 10Gb maybe I'll drop below 1.0mbps
Community Veteran
Posts: 19,100
Thanks: 437
Fixes: 21
Registered: 31-08-2007

Re: BT Speedtest stopped working

Further Diagnostics is the same as Diagnostics on the previous tester link
See http://community.plus.net/forum/index.php/topic,108009.msg922208.html#msg922208 also note the comment about Java RTE.
Plusnet Alumni (retired) chrispurvey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 5,369
Fixes: 1
Registered: 13-07-2012

Re: BT Speedtest stopped working

Are you using a wired or wireless connection?
vetterlein
Grafter
Posts: 68
Registered: 11-01-2008

Re: BT Speedtest stopped working

It was wireless ... wired normal goes through a proxy.
I just connected a rather fast laptop direct to the 582.... also spotted the FFTP (beta) links in BT speedtest for > 24mps and tried that and got:
down 35.27
up      10.07
ping  25.88

...which I think of a poor ... but having seen the figures some folks are getting , I should count myself lucky.
(Rather annoyingly the BT Engineer pointed , my copper pair does not come from 12 doors up the road (nice new box) , nor the older one across the road from that  .... but several streets along, over a railway bridge (electric 3rd rail)  and by some local shops .... sigh


Community Veteran
Posts: 19,100
Thanks: 437
Fixes: 21
Registered: 31-08-2007

Re: BT Speedtest stopped working

Huh, yuk, I'd have asked about the chances of getting it re-routed  Crazy
Plusnet Alumni (retired) chrispurvey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 5,369
Fixes: 1
Registered: 13-07-2012

Re: BT Speedtest stopped working

At least your speeds are back to your line estimates.