cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Add PPPoA to Technicolor TG582n router

flabbio
Grafter
Posts: 37
Registered: ‎03-08-2007

Add PPPoA to Technicolor TG582n router

Hi all
I have an unused Technicolor TG582n PlusNet branded router. I want to give this to a friend who is another PlusNet customer. They are having problems with the wireless connection on their old router and as I'm not using this device I want to give it to them. When I hook it up and login the only internet connection type available is PPPoE and I cant get it configured to work with their ADSL connection.
Is there a configuration file available to change the connection type to PPPoA? I can telnet into the device and make the changes manually if someone can let me know what they are.
Many thanks
George
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Add PPPoA to Technicolor TG582n router

Is that one you received for FTTC
Community Veteran
Posts: 3,190
Thanks: 20
Fixes: 2
Registered: ‎31-07-2007

Re: Add PPPoA to Technicolor TG582n router

if it was for fibre it has a different firmware so you would need to reflash it, but you still owe PN for it so if you leave before the 18months is up they would expect it back or you would have to buy it for £40
Unvalued customer since 2001 funding cheap internet for others / DSL/Fibre house move 24 month regrade from 8th May 2017
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Add PPPoA to Technicolor TG582n router

They don't accept it back - you just pay the money
flabbio
Grafter
Posts: 37
Registered: ‎03-08-2007

Re: Add PPPoA to Technicolor TG582n router

Yeah its the FTTC one. I don't mind reflashing this router because its very unlikely I'll be leaving PlusNet in the next 18 months.
Do you guys know where I can get the firmware?
RichardB
Pro
Posts: 421
Thanks: 131
Fixes: 5
Registered: ‎19-11-2008

Re: Add PPPoA to Technicolor TG582n router

Hi
Re firmware download see http://forums.modem-help.co.uk/viewtopic.php?t=9711
Richard
Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Add PPPoA to Technicolor TG582n router

Whilst the information on the above link may be perfectly correct (I haven't checked it all) http://community.plus.net/forum/index.php/topic,112177.msg961940.html#msg961940 is what you ought to look at for Plusnet Firmware.