cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ADSL2+ and IP block

shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

ADSL2+ and IP block

Hi,
My exchange (Godstone) is due for upgrade to ADSL2+ by the end of March.
If I was to request a move to this would this have any effect on my current package (old PAYG 15GB) & block of 8 IP's?
Many thanks for any info...
Shamus
20 REPLIES
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: 16-06-2010

Re: ADSL2+ and IP block

No, it's just your connection to the exchange that would change, not the account you have with us Smiley
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

Thanks Joanne much appreciated.
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

Would you be able to check if my exchange is available to take orders for an ADSL2+ move?
http://www.dslchecker.bt.com/adsl/adslchecker.welcome - kind of implies that it is done....
Many thanks,
Shamus
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,388
Thanks: 240
Fixes: 67
Registered: 27-04-2007

Re: ADSL2+ and IP block

Hi Shamus,
If the BT checkers shows availability then that should enable us to place an order on their systems for you.
I shall try that now and let you know how I get on.
Adam
EDIT: order 1-11321530386 now placed and due to complete on 5/4/12 Smiley
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

Adam - You are a star
Many thanks,
Shamus
P.s how do you know what my Plusnet username is?
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,388
Thanks: 240
Fixes: 67
Registered: 27-04-2007

Re: ADSL2+ and IP block

No problem,
Quote
how do you know what my Plusnet username is?

voodoo Cheesy err.. no when you register to the community site the form asks you for your Plusnet account username, if you enter that it links one to the other, hence if I search for "shamus" as a community username on our systems it finds your account.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

Any chance my upload could be uncapped please?
many thanks,
Shamus
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

I had my upload uncapped and now get the following stats:
  --------------------------- ATU-R Info (hw: annex A, f/w: annex A) -----------
  Running Mode            : ADSL2+(G.992.5)      State                : SHOWTIME
  DS Actual Rate          : 14678784 bps  US Actual Rate      :  444937 bps
  DS Attainable Rate      : 14756000 bps  US Attainable Rate  :  1156000 bps
  DS Path Mode            :  Interleave    US Path Mode        :  Interleave
  DS Interleave Depth    :      64      US Interleave Depth  :        1
  NE Current Attenuation  :      28 dB    Cur SNR Margin      :        9  dB
  DS actual PSD          :    20. 2 dB    US actual PSD        :    12. 1  dB
  ADSL Firmware Version  : 232201_A
  -------------------------------- ATU-C Info ---------------------------------
  Far Current Attenuation :      12 dB    Far SNR Margin      :      28  dB
  CO ITU Version[0]      : 00004946      CO ITU Version[1]    : 0000544e
  DSLAM CHIPSET VENDOR    : < IFTN >
I was previously syncing at >16000000 downstream. This wouldn't be a problem if my upstream had increased significantly.
As can be seen from the above the upstream sync is virtually unchanged as was previously syncing at 444000. Is this a limitation of my line or is some other cap being applied somewhere that is preventing a higher sync rate on upstream?
Shamus
Community Veteran
Posts: 26,692
Thanks: 916
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: ADSL2+ and IP block

That doesn't look like it's uncapped!
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

Could one of you kind Plusnet folk please check my account:
https://portal.plus.net/my.html?action=data_transfer_speed indicates Current line speed of 6.5 Mb but am syncing at 14678784bps
Could you also check my upload has been uncapped as I cannot sync higher than 444937bps.
Many thanks,
Shamus
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: 16-06-2010

Re: ADSL2+ and IP block

Hi shamus,
Your upload order was placed but it is a 5 working day order. It's due to complete on the 17th. As for your speed I've changed your profile to 12900 to allow for your new BT IP profile. This should take effect shortly.
Jojo Smiley
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

Many thanks Jojo... I saw a resync and assumed it was the upload completed  Embarrassed
Shamus
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: 16-06-2010

Re: ADSL2+ and IP block

HI Shamus,
would you like me to see if I can cancel the current order, in which case I'll be able to place it manually and get it complete in 24 hours, save you waiting until next week?
Jojo Smiley
shamus
Grafter
Posts: 114
Registered: 13-08-2007

Re: ADSL2+ and IP block

That would be fantastic if you could.
Shamus