cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

3db SNR request

FIXED
MyRomeo
Dabbler
Posts: 19
Thanks: 2
Fixes: 1
Registered: 27-07-2015

3db SNR request

Hi. Ive been on a 3db profile for quite some time but following some issues last week (I suspect at the exchange, whole lot went off for a bit) I've bounced back to 6db.

 

Can you please put me back on to the 3dB profile and check my upload? I used to get 1.1mbps upload, lately its stuck at 0.8mbps. Thank you Smiley

7 REPLIES
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 12,814
Thanks: 108
Fixes: 35
Registered: 27-04-2007

Re: 3db SNR request

Hi MyRomeo,


The connection looks to be stable enough despite the rise in SNR so I've submitted a reset back to 3db.

 

That should take effect over the next 24 hours.

 

 

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
MyRomeo
Dabbler
Posts: 19
Thanks: 2
Fixes: 1
Registered: 27-07-2015

Re: 3db SNR request

Fix
Thank you Adam.

Sync up from 9300 to 10600 or so and speed test up from 7.8mbps to 9.0mbps.

Any idea why downstream maxes out at 800kbps? I used to get 1100kbps with sky.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 12,814
Thanks: 108
Fixes: 35
Registered: 27-04-2007

Re: 3db SNR request

Awesome, cheers for coming back to let us know Smiley

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
Superuser
Superuser
Posts: 10,411
Thanks: 1,903
Fixes: 19
Registered: 22-08-2007

Re: 3db SNR request


MyRomeo wrote:
Any idea why downstream maxes out at 800kbps? I used to get 1100kbps with sky.

Can you please post the router stats?

MyRomeo
Dabbler
Posts: 19
Thanks: 2
Fixes: 1
Registered: 27-07-2015

Re: 3db SNR request

townman, 

 

ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 10491 kbps 816 kbps
Line Attenuation 42.5 db 22.0 db
Noise Margin 2.9 db 5.7 db

 

Looks like its maxed out to me but doesn't explain why its dropped from 1.1 to 0.8. 

Superuser
Superuser
Posts: 10,411
Thanks: 1,903
Fixes: 19
Registered: 22-08-2007

Re: 3db SNR request

Thank you for the figures.  The US SNRM is about as low as it can be, so there's not a lot of room for it to go faster.  The DS is quite hot for a 42dB line, though the SNRM is as keen as it can be.

I would suspect that the change in US is due to a change in interleaving.

MyRomeo
Dabbler
Posts: 19
Thanks: 2
Fixes: 1
Registered: 27-07-2015

Re: 3db SNR request

Thanks again townman.

I never thought of interleaving being the cause although I guess that is possible.

Is there anything at plusnet end to change the interleaving setting?