cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

Antp
Dabbler
Posts: 14
Registered: 28-08-2008

Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

Hey,
can anyone help me with the setting for counterpath bria
ive tried using the guide etc... and it dont work,
also since the new system is my userid the one i use to login at voip.plus.net...
Help Please XD
Thanks in advance.
9 REPLIES
Community Veteran
Posts: 6,249
Thanks: 428
Fixes: 39
Registered: 30-07-2007

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

Sorry , not familiar with the counterpath bria.
However Your userid is your SIP ID and the password is your SIP password.
You can see your SIP ID when logged into voip.plus.net, its the 7 digit 'Extension' on the Account Overview.
You cant see your SIP password but you should have been sent it in an email Failing that you can set it from the voip control panel by selecting the Extension, when you will get a page allowing you to change details including the SIP password.
Hope that helps.
Post back if you still cant get it working and I will try to help some more
Community Veteran
Posts: 6,249
Thanks: 428
Fixes: 39
Registered: 30-07-2007

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

Update , just had a look for the manual for it.
I suggest the following in the Sip Account tab.
User Details
User ID :- yourSIPid@sip.plus.net
Password :- yourSipPassword
Display Name :- anything you like
Authorization Name :- yourSIPid
Domain Proxy
Check 'Register with domain and receive calls'
Check Send Outbound via 'Proxy Address'
and enter nat.plus.net:5082 OR natproxy.plus.net:5082 in the Proxy Address field
Let me know if that works
Antp
Dabbler
Posts: 14
Registered: 28-08-2008

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

No, it doesnt work  Sad
Community Veteran
Posts: 3,291
Thanks: 2
Registered: 10-08-2007

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

Hi Antp, I suggest you blank out your personal details on your screenshot
Community Veteran
Posts: 6,249
Thanks: 428
Fixes: 39
Registered: 30-07-2007

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

Try dropping the 4 from the front of your SIP id , there was a problem with some old accounts that started with a 4 when transferred to the new platform. Just try with the last 6 digits...
As Santiago said , I should blank some of the personal details since this is an open forum.
Community Veteran
Posts: 6,249
Thanks: 428
Fixes: 39
Registered: 30-07-2007

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

If that doesn' t work then can I suggest you try your account with SjPhone, here is the PlusNet setup guide http://www.plus.net/support/broadband_phone/setup/sjphonepc.shtml
This post http://forums.counterpath.com/viewtopic.php?t=13235 on the counterpath support forums seems to indicate a problem with Bria in that you cannot separate the userid and the registrar domain in the configuration as you can with most other softphones.
Antp
Dabbler
Posts: 14
Registered: 28-08-2008

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

Smiley Grin  it Works!!! ive just got it working via fring on my nokia n73
and all i did was takeaway the four thanks people.
Community Veteran
Posts: 6,249
Thanks: 428
Fixes: 39
Registered: 30-07-2007

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

As a matter of interest , did you ever get Counterpath Bria to work ?
Community Veteran
Posts: 3,291
Thanks: 2
Registered: 10-08-2007

Re: Help Setting Up Broadband Phone Using Counterpath Bria..

And as a matter of interest how did you set up the N73?
I have one and would like to try to set it up.