cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

still having a speed problem

N/A

still having a speed problem

Well I posted a lil while ago saying I was getting slow speeds. Been away a little while but these are the speeds I have been getting for an allegedly 8meg line

17-09-2006 02:11:28 126
16-09-2006 12:01:52 130.7
27-08-2006 10:49:08 131
27-08-2006 10:48:32 131.2
27-08-2006 10:47:52 131.6
27-08-2006 00:49:26 126.7
11-08-2006 19:13:22 328.8
11-08-2006 19:12:44 321.1

These are the settings on the modem

DownStream Connection Speed 1504 kbps
UpStream Connection Speed 448 kbps
VPI 0
VCI 38


I have tried fiddling with the various settings to no avail. Done set up wizard a few times on auto detect. I have done the BT speed test and still nothing better than 127kbs. Any ideas? This is NOT good enough for an 8 meg connection. When I was on the 2 meg in my last house it was fine. I have only had this problem since transferring it
5 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,229
Thanks: 1
Registered: 12-04-2007

still having a speed problem

Hi

You say that you have run the BT test and get similarly low speeds.
Therefore I think you should raise it as a fault.


If you could run 3 BT tests, with at least one during the early hours and at least one during peak hours, then you can provide the figures to PN when you raise the issue.
*EDIT*
The above info on BT tests I gave, should actualy read: 1 test during "off peak" ie anywhere between midnight and 16:00 hours the next day.
And 2 tests during "peak" time. ie form 16:00 hours upto midnight.
(Edited after reading a post by COMMS agent James Bailey, stating this to be the case).
*/EDIT*


Here is a link to the new BT test, which saves you from having to change your login details. >New BT speedtest

If you have problems with this new tester (as some have) then go back to the old method. > Instructions
I added the link to instructions just to be sure you were running it correctly. (Some have not been changing their login details, which screws it up).
N/A

still having a speed problem

Hi Ian it is raised ... well was raised a while back but as I had been away i wasnt able to chase it up but i have e mailed them back now. Thanks.
Community Veteran
Posts: 1,229
Thanks: 1
Registered: 12-04-2007

still having a speed problem

Ok Andy.

I hope you can get somewhere with it soon.

BTW I edited my previous post.
Slipperymack
Grafter
Posts: 98
Registered: 05-08-2007

still having a speed problem

Hi

For info -

I have used the new BT test site results in a BRAS related ticket today - PN CSC advised me that they would not accept it as it was only a beta site so I had to do the test using the old method.
Community Veteran
Posts: 1,229
Thanks: 1
Registered: 12-04-2007

still having a speed problem

Really! :|

Nice of you to pass it on malb1, thx.