cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

my connecton speed

Highlighted
fistsbs
Grafter
Posts: 127
Registered: ‎05-04-2007

my connecton speed

My connection speed:

Is it just me that has this problem, on a good day upto 3400 kb/s and a bad day 133 kb/s download speed and my upload  is around 384 kb/s but today it's 22 kb/s
5 REPLIES 5
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 12,169
Thanks: 18
Fixes: 1
Registered: ‎04-04-2007

Re: my connecton speed

Hi,
Are you on LLU? There has been a problem with LLU speeds recently, details are here:
http://usertools.plus.net/status/archive/1183585155.htm
If you aren't on LLU can you run the BT Speedtest and see what result that gives?
http://www.plus.net/support/broadband/troubleshooting/bt_speed_tester.shtml
fistsbs
Grafter
Posts: 127
Registered: ‎05-04-2007

Re: my connecton speed

I am not on LLU,  PlusNet Broadband Premier Option 1
I also have large packet loss ( 14% to 26% )
Superuser
Superuser
Posts: 9,929
Thanks: 1,271
Fixes: 71
Registered: ‎06-04-2007

Re: my connecton speed

Packet losses of that magnitude will have a major impact on your speeds.  The latency seems a tad high too.  I've just done a test with the following result (on PAYG) .
My sync is 7392/448kbps profile 6500kbps.
To facilitate further comment please post your router stats (sync speeds, noise margins and attenuations - down and upstream).  Mentioning the model of router would also help.  I'd also recommend posting the results from a DSLreports tweak test (link).
Edit: to fix BBcode
David
fistsbs
Grafter
Posts: 127
Registered: ‎05-04-2007

Re: my connecton speed

BT Voyager 2100
Line Mode G.dmt 
Latency Type Interleave
Line Coding Trellis On   
 
Statistics Downstream
Line Rate 3552
Noise Margin 8.3 dB 
Line Attenuation 40.5 dB 
Output Power 12.3 dBm 
Statistics Upstream 
Line Rate 448 
Noise Margin  19.0 dB 
Line Attenuation 26.5 dB 
Output Power 18.8 dBm
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,032
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: my connecton speed

Looking at those stats the first thing to try is the master socket (remove lower faceplate) as something is messing up your noise margin.
As a comparison these are my present figures
Quote
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 448 / 3,648
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.0 / 18.5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 25.0 / 51.0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 19.0 / 10.5
The thing to note is that I have about the same speed with a slightly higher noise margin but my attenuation is 51dB.
With your attenuation of 40.5dB you should be seeing much higher speeds.
Edit - just noticed your output power values - are these the wrong way round