cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Noise Margin

Grafter
Posts: 282
Registered: ‎02-11-2007

Re: Noise Margin

Check the Firmware levels....  Netgear released a new one during Dec 2009 and there is also the DGTeam Firmware options.
I'm currently running DGTEAM (V1.02.16 - DGTeam Rev. 0848) on my DG834GT
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

with the dgteam firmware , does it keep the tweaked snr after a reboot?
Grafter
Posts: 140
Registered: ‎06-01-2010

Re: Noise Margin

Quote from: HaydnExport
with the dgteam firmware , does it keep the tweaked snr after a reboot?

Yes it does  Smiley
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Angry i have lost sync somewhere between 4pm and 8pm tonight, no idea why and am now synced at 3264 .  I know this is not normal, can somebody please look into this now?Huh
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

got the dg834gt , synced at 6656 , just hope it holds now !!
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Noise Margin

Just done a line check for you and it's holding at that sync rate (so far), with a downstream SNR of 7dB and a loop loss of 44dB - looking good actually. The line rate is set at 3500 at present but this should uplift if that connection speed is maintained, if you need it we can look at an SNR reset but it won't be worth doing until we know it won't update manually (and also when we know the new Netgear can maintain the connection).
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

thanks for your reply, done an snr tweak via telnet so no need for reset mate
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

just checked on bt, my line rate is 3500 , but on my account here it says 2500  Wink
Legend
Posts: 17,723
Thanks: 598
Fixes: 168
Registered: ‎05-04-2007

Re: Noise Margin

Not any more it doesn't Wink
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button

Former Plusnet Staff member. Posts after 31st Jan 2020 are not on behalf of Plusnet.
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Damn it , whilst trying to portforward router did something bad to connection and couldnt connect to the net so had to reboot !!  Ip profile drop here i come lol
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

I really dont know how bt do it , they have my profile at 4.5mb now ........ Wink
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

getting to the speeds i used to have now, bt site says 5k .... Wink
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

any chance you could nudge my profile?  Cheesy
Moderator
Moderator
Posts: 30,115
Thanks: 3,193
Fixes: 491
Registered: ‎14-04-2007

Re: Noise Margin

Monday's just around the corner Wink Smiley

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 84.0.2 (64-bit)

Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

keep forgetting it's sunday as i work every sunday  Shocked