cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Noise Margin

Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Noise Margin

Doesn't your router show up time?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

no mate, it's a bt2700hgv, and it says how long it's been on for and current connection time, but with all the gateway hopping i do (to get a decent ping) i cant take it as uptime.
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

ny target snr is already up to 12  Sad  Crazy
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Noise Margin

When you gateway hop do you reboot the router or do you do a disconnect/reconnect via the router interface which drops the PPP session while staying in sync with the exchange?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Superuser
Superuser
Posts: 9,149
Thanks: 2,232
Fixes: 161
Registered: ‎30-07-2007

Re: Noise Margin

Quote
Doesn't your router show up time?

Quote
no mate, it's a bt2700hgv,

Yes it does!, as long as its not powered off if will record the time and stats for each connection ( resynch ) on the 'DSL diagnostics' page. If its got version 5 f/w then you can get the stats at http://home/xslt?PAGE=J42 ( you will need the system password ), if its version 6 then I believe you get to it via Broadband -> DSL diagnostics.
In the training history section of the page it records, for each resynch,  the end time , initial and current SNR margin , speeds and error stats.
See attached example which indicates a resynch at 2009/11/07 18:12:06 ( since that's when the first connection ended ), a resynch at 2009/11/14 18:40:14, and the current ongoing connection with todays date/time.
You can also see details of any resync in the 'detailed log' ( http://home/xslt?PAGE=J34 on v5 ).
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

i connect and disconnect while still staying synced to the exchange. 
@ misterw  where can i find the system password??  I'm using the singtel firmware if that makes any difference
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

had a telephone engineer here today , he rewired my nte5, he said that A and B wires were the wrong way around.  would that have been causing the problem?
Superuser
Superuser
Posts: 9,149
Thanks: 2,232
Fixes: 161
Registered: ‎30-07-2007

Re: Noise Margin

Quote
@ misterw  where can i find the system password??  I'm using the singtel firmware if that makes any difference

I think its '2wire' for the singtel f/w. This site http://bt2700hgv.tripod.com/ir1002700HGV.htm is the best place for info on the 2700 this page might be useful http://bt2700hgv.tripod.com/052.htm
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

seen that site before , and password doesnt work for me
Superuser
Superuser
Posts: 9,149
Thanks: 2,232
Fixes: 161
Registered: ‎30-07-2007

Re: Noise Margin

I'll check tomorrow , one of my colleagues is running singtel f/w, I'll check with him about system passwords. I'm afraid both of my 2700's are running BT firmware!
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Looks like i have a line fault?  was connected at a modest 5k yesterday and it lost sync, noise margin 16 when i rebooted router.  Can plusnet do a line check for me? i'm off to work
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Tried to raise a fault, but the options were speed or no connection  Crazy
Edit: I'll leave router stats on tonight, have resynced at 4672.
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

I have managed to hold sync at that speed, do you think it would be worth me getting a netgear dg834gt as they are know for holding sync at low noise margins?
Superuser
Superuser
Posts: 9,149
Thanks: 2,232
Fixes: 161
Registered: ‎30-07-2007

Re: Noise Margin

Quote
I'll check tomorrow , one of my colleagues is running singtel f/w, I'll check with him about system passwords

Sorry about the delay, but I've now checked with him and his password is definitely '2wire'.
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

I have bought a netgear dg834gt, hopfully it will remain connected at the low noise margin's unlike the bt2700hgv