cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Noise Margin

Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

looking a lot better now , apart from the wobbler the other day and 1 resync i think it's pretty stable , early days though lol , not getting too exited yet.  Cheesy
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

how often do pn update their ip profiles?  The bt one was updated sometime before 8am yesterday.
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Noise Margin

It should take a maximum of 12 hours.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

it's been a good 30+ hrs now.
Community Veteran
Posts: 2,106
Registered: ‎06-02-2008

Re: Noise Margin

AFAIK, the Delta reports are received on an ad-hoc basis.
However, I've bumped your profile to 5000 to match the exchange Smiley
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Can you have a look at my connection tomorrow?  looks like it's had a bit of a wobble and 2 /3 disconnects , not sure as i didn't have router stats running.
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

I have attached some statistics off my router , a  few have exactly the same time since last event, sadly i have no idea what they are lol  Cry
Community Veteran
Posts: 2,106
Registered: ‎06-02-2008

Re: Noise Margin

Your connection's been up for 7 days, 20 hours!
It is possible for routers to drop sync but not PPP. I'm not sure on the exact circumstances when this happens.
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

I have resynced a minimum of 2x , i have a 3000 profile from a lse and now its up to 6336 where it was on 6208 for around a week
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Just checked my bt ip , it's now up to 5500 , can you make sure yours doesnt  first follow the 3000 profile then up to the 5500 please?
Community Veteran
Posts: 2,106
Registered: ‎06-02-2008

Re: Noise Margin

I've increased it from 5000 to 5500, this will cause a PPP drop in an hour or two
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Thanks again Ben , your a credit to plusnet Cheesy
Community Veteran
Posts: 2,106
Registered: ‎06-02-2008

Re: Noise Margin

You'll make me blush Wink
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Had a look at my router stats earlier, 3.3mb dsl connection , must have lost sync overnight i thought so i reboot it , it goes down to 2.2mb , and a 3db noise margin ,,  this cant be right i thought and rebooted again. .........................no i have no internet whatsoever and my router says it's searching for signal  Cry
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

just tried it again and it's back on , down for 10mins i think and back up to a 6240 dsl connection rate , gremlins ? Huh