cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Noise Margin

Grafter
Posts: 136
Registered: ‎23-11-2009

Re: Noise Margin

Still having fun watching my router stats lol, I have left everything sort it self out and now sync speed is at the max.
I have noticed the higher the noise margin the more stable my router stats seem, i have tried everthing i can think of to see if its my end thats the problem and cant find anything wrong no line noise etc etc etc, so im stumped.
Can my noise margin by set not to go below 9db?Huh
Grafter
Posts: 136
Registered: ‎23-11-2009

Re: Noise Margin

Uptime (from SF Count):
  0 days, 08:40:56
Upstream (Tx):
  Good Cells: 295414
  Idle Cells: 34430349
Downstream (Rx):
  Good Cells: 2945150
  Idle Cells: 626866943
  Bad HEC Cells: 199230 
  Overflow Dropped: 0
Bytes Transferred (ppp0):
  Tx: 10338992 (9.8 Mb)
  Rx: 137353169 (130.9 Mb)
help!!
Community Veteran
Posts: 19,107
Thanks: 452
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Noise Margin

Hi again,
I'm not the Netgear expert, you'll have to wait for one but those errors do seem a touch high. Which is no real surprise if your Routerstats graph still looks like the last one you posted. Not only very spiky but that step as well. Any electrical apparatus nearby coming on or going off?
Grafter
Posts: 136
Registered: ‎23-11-2009

Re: Noise Margin

Thanks, Im sure its got something to do with the Netgear DG834, its served me well in the past so think its time for change  Wink
Borrowing a BT 2700HGV today, synced at 8096Kbps so cant be bad...
Community Veteran
Posts: 19,107
Thanks: 452
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Noise Margin

Look forward to some stats and a graph or two then Smiley
Grafter
Posts: 136
Registered: ‎23-11-2009

Re: Noise Margin

Smiley Different router has fixed it (BT2700HGV), looks like my netgear's going to router heaven lol...
      Thanks Anotherone & Jelv for your help Wink
Community Veteran
Posts: 19,107
Thanks: 452
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Noise Margin

Couldn't we all do with boring graphs like that  Wink
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Is there a benefit to having the 2700hgv router ?
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Couldnt help myself and bought one anyway , can anyone tell me if it will help speed my connection up a little?
Uptime: 1 day, 4:55:44
DSL Type: G.992.1 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 832 / 4,224
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0.00 / 0.00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 19.5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 24.0 / 42.0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 7.0 / 11.5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / TSTC
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 5 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 3,982 / 1,452
HEC Errors (Up/Down): 1,824 / 875
Grafter
Posts: 136
Registered: ‎23-11-2009

Re: Noise Margin

Should help your connection, what do you have at the moment?, mine corrected my noise margin which now lets me sync to 8128Kbps ;).
If you want any help setting it up ( I had problems getting it working with routerstats) give us a shout..
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Thanks, i will most likely need help mate !! I was  Trying to get a sitecome wl308 to work and had to call their cs in norway to get it going for me lol

Just thought id say i have had around 4.8mb in the past 3 months , but that was before i joined plusnet , funny thing is plusnets connection is miles better !!
Community Veteran
Posts: 19,107
Thanks: 452
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Noise Margin

HaydnExport, you should be able to get a 6M profile with your line attenuation if it's not noisy, but something has pushed your Target SNRM up to 12dB by the looks of it. Can you hear/have you heard any crackling or other intermittent noises on your phone line?
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

Hi, no crackling or noise as far as i'm aware , but we use cordless phone.  I think me trying to resync every 3 days is putting my noise margin up??  I'm waiting for a bt2700hgv to be delivered in the hope it will be better than the one i have (thompson)
Grafter
Posts: 567
Registered: ‎23-10-2009

Re: Noise Margin

I'm going to stop trying to sync higher when the router gets here ,  but how will i get a higher sync rate without restarting, and raising my noise margin?Huh
Grafter
Posts: 136
Registered: ‎23-11-2009

Re: Noise Margin

Hello, when you get your new router i would track the noise margin for a day if it seems steady no errors etc do a reboot in the morning and again the next day this may help your sync raise or do what i have done leave it sort it self mine reboots sometimes and allways syncs above a 6500 Profile.