cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

barcud
Grafter
Posts: 27
Thanks: 3
Registered: ‎05-11-2014

Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

Hi,

After a recent purchase of a WD 2-bay NAS I now realise I need to update my router (and buy a gigabit switch too).

The TG585 v7 was supplied by Plusnet 6 years ago and is of course 10/100 only, and I now need gigabit.

Also I'd like better WiFi - 802.11ac.

What options are there? I'm not keen on spending vast amounts. 

Should I ask Plusnet for an upgrade? If so, what would they be able to offer?

 

John

6 REPLIES 6
Alex
Community Veteran
Posts: 4,970
Thanks: 749
Fixes: 12
Registered: ‎05-04-2007

Re: Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

Yes if you're generally happy to stay with PlusNet, they should able to offer you a new router, you just have to pay for delivery (£6.99 I think). I'm not sure whether that will involve a new contract.

You'd best ask them, but the Fibre router they supplied me has much better Wi-Fi coverage (in my experience) than the Thomson. I guess it is just an improvement in technology.

wisty
Pro
Posts: 590
Thanks: 112
Fixes: 8
Registered: ‎30-07-2007

Re: Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

If you don't want to re-contract try picking up a BT  or PlusNet Hub on that well known auction site. I recently picked up a couple of BT Business Hubs (4 * GB Ethernet + ac wireless) for about a tenner each delivered. 

barcud
Grafter
Posts: 27
Thanks: 3
Registered: ‎05-11-2014

Re: Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

Wisty,

Any setup problems with the BT Business Hub 5?

 

Chris
Legend
Posts: 17,723
Thanks: 598
Fixes: 168
Registered: ‎05-04-2007

Re: Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

I believe the steps are very similar to the ones here: https://community.plus.net/t5/Broadband/Do-want-to-use-a-BT-Homehub-3-or-2-on-Plusnet-ADSL-or-FTTC/m...

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button

Former Plusnet Staff member. Posts after 31st Jan 2020 are not on behalf of Plusnet.
wisty
Pro
Posts: 590
Thanks: 112
Fixes: 8
Registered: ‎30-07-2007

Re: Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

None at all really.

See https://community.plus.net/t5/My-Router/A-BT-Business-Hub-5A-on-Plusnet/m-p/1460372#M3701

for a description of my experiences.

Setup was simple, it even allowed me to use the 10.0.0.0/24 address range , which apparently the HH will not let you use.

The biggest issue was that Google thought the router was 150 miles away (where I got it from) and it took several weeks before my Android phone stopped giving me weather from somewhere I wasn't.

barcud
Grafter
Posts: 27
Thanks: 3
Registered: ‎05-11-2014

Re: Need to replace my TG585 v7 - Recommendations please

Thanks Wisty, and Chris too.

Excellent info reinforces the BT Business Hub 5 router as a good idea.

Good practical advice Wisty regarding likely behaviour (and ebay claiming something is new......well, lets not go there.)

 

John