cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can I have a SNR reset please

FIXED
Highlighted
steve_arnold
Grafter
Posts: 26
Thanks: 6
Registered: ‎23-09-2016

Can I have a SNR reset please

Hi,

Could I have a SNR reset please, so far this year router has reported 50 drops (some were caused by a faulty power grid locally) but router has usually reconnected at around the previous 9-11mb which I'm happy with but on the 16th it droped to around 4 and hasn't come back up. Router log and stats below.

Thanks in advance

Steve

Router log:

 

Date

Time

Messages

 

24/01/2020

18:02:59

Received valid IP address from server. Connection UP.

Manual disconnect from router interface

16/01/2020

17:59:39

Line 0: ADSL link up, Bearer 0, us=539, ds=3995

 

16/01/2020

17:58:37

Line 0: ADSL link up, Bearer 0, us=1087, ds=6807

 

16/01/2020

17:56:50

Line 0: ADSL link up, Bearer 0, us=1112, ds=9143

 

16/01/2020

17:12:50

Line 0: ADSL link up, Bearer 0, us=1103, ds=10895

 

16/01/2020

13:03:56

Line 0: ADSL link up, Bearer 0, us=1112, ds=10332

 

16/01/2020

12:46:19

Line 0: ADSL link up, Bearer 0, us=1107, ds=10451

 

16/01/2020

09:38:44

Line 0: ADSL link up, Bearer 0, us=1107, ds=10543

 

 

Current router stats:

Downstream Upstream
Line Coding (Trellis) On On
SNR Margin (dB) 20.4 13.6
Attenuation (dB) 37.5 26.0
Output Power (dBm) 0.0 10.4
Attainable Rate (Kbps) 8208 944
 
Rate (Kbps) 3995 539

 

3 REPLIES 3
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 16,292
Thanks: 5,005
Fixes: 846
Registered: ‎21-04-2017

Re: Can I have a SNR reset please

Fix

Hi Steve

I've just put through an SNR reset now, you should hopefully see an increase within the next 4 hours although you may need to reboot your router after that time. Let us know how you get on Smiley

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
steve_arnold
Grafter
Posts: 26
Thanks: 6
Registered: ‎23-09-2016

Re: Can I have a SNR reset please

Thank you, nothing altered till I rebooted the router this morning, now I have:

  Downstream Upstream
Line Coding (Trellis) On On
SNR Margin (dB) 6.1 5.7
Attenuation (dB) 40.5 25.8
Output Power (dBm) 0.0 12.6
Attainable Rate (Kbps) 10624 1120
 
Rate (Kbps) 10575 1127

 

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 16,292
Thanks: 5,005
Fixes: 846
Registered: ‎21-04-2017

Re: Can I have a SNR reset please

No problem, that's looking a lot better!

Let us know if there's anything else you'd need help with

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team